Kaka Tutma
56 görüntüleme
E
Eda Ö.
27 Ocak 2026 21:37
2,5 yaşında kakasını tutuyor bir haftaya kadar yaparken çok ağlıyor doktora götürdüm ilaç verdi onu veriyorum ama yinede aşırı sert yapıyor daha önce başına gelen varmı oyun terapisti iyi gelir diyorlar
H
Hayriye B.
2 Şubat 2026 01:53
Merhaba benim oğlum da Nisan da e yaşına girecek [inşallah.bizde](inşallah.bizde) de kaka tutma sorunu [var.ilk](var.ilk) tuvalet eğitimine başladığımızdan beri kaka [tutuyoru.yaklasik](tutuyoru.yaklasik) 1 [yıldır.bu](yıldır.bu) nereye kadar böyle gidecek [bilmiyorum.cişde](bilmiyorum.cişde) sorun [yok.masallah](yok.masallah) kendi gidip yapıyor ama kaya gelince 10 güne kadar geciktirdigi [oldu.zaten](oldu.zaten) kakası gelince kıvranıyor ama yapmak [istemiyor.doktora](istemiyor.doktora) gitsem de ilaç ile biyere kadar diye [düşünüyorum.ozellikle](düşünüyorum.ozellikle) kabız yapacak şeyleri çok vermemeye çalışıyorum [artık.hergun](artık.hergun) bir öğünde mutlaka çorba vermeye [çalışıyorum.bol](çalışıyorum.bol) şu lifli gıdalar.vermeye calisiyorum...zeytinyag iciriyorum kakası [yaklaşınca.kuru](yaklaşınca.kuru) kayısı aldım bu aralar hergun severek giyiyor.yani kabız olmaması için benim önlemler [bunlar.sintasinda](bunlar.sintasinda) birde bunun çocuk için psikolojik tarafı [var.bizimki](var.bizimki) çiş yapmaya gidiyor ve kaka gelecegini anladığı zaman hemen kalkmak istiyor [kukudan.en](kukudan.en) son çare bende oğlum otur falan diye kollarından biraz tutuyorum kukunun [üstünde.sonra](üstünde.sonra) sarılıyorum ona .o da kalkamiycagni anlayınca yapıyor mecbur .bana anne sarıl [diyor.yani](diyor.yani) psikolojik destek istiyor aslında... çocuğumun davranışlarından ben bunu [anladım.profesyonel](anladım.profesyonel) destek almak için maddi. Acıdan beni zorlar ama bende bun8nla ilgili videolar izliyorum kendimi geliştirmek 3ona daha faydalı olmka icin