Kaka Problemi
321 görüntüleme
S
Sevilay Y.
19 Haziran 2025 07:28
Bebeğim 58 günlük, 3955 doğdu suan yaklasık 6 kilo civarında , sadece anne sütü ile besleniyo, kaka problemimiz var, cocuk yapamıyo kakasını, bikaç kere kendi yaptı, biz de ateşölçer ucunu zeytin yağına batırıp uyarıyoruz, öyle yapıyo bazen de( doktor tanıdığımızın tavsiyesi üzerine bunu yapıyoruz) yapmazsak bebek cok huysuz oluyo, ağlıyo, ememiyor, krize giriyo, kakası sıvı aslında , sarı renkli, herhangi muskus benzeri bir yapısı yok, kendi yapabileceği türde ama coğunlukla biz uyarıyoruz, doktorumuza kaç kez sordum, bebeklerde 10 güne kadar normal diyor, allah askına 10 gün nasıl normal olur, bebek besleniyo, günde 10 kez altını alıyorum çiş yapıyor, bu kaka problemi bebeğimi cok yıprattı , ne yapacağımızı şaşırdık, baska doktora da sordum, o da normal dedi, biz 3 günü gecince ve huysuzlanma kaka belirtisi gösteriyosa uyarıyoruz ama baska bir hastalığı mı var, bu problemi yaşayan var mı
B
Betül A.
19 Haziran 2025 07:34
Benim kızım da böyle bişey olmadı ama kakasını yapmadığı zamanlar oldu tabikide ama gaz problemi yaşadık açıkçası ve bitkisel probiyotik ilaçlara başlamamı söyledi kızım onun üstüne gazını da kakasını da daha rahat yapıyor isterseniz kullandığım ilacın ismini de verebilirim
L
L P. P.
19 Haziran 2025 07:35
Merhaba bizde de sadece anne sütü ile besleniyordu kakası sıvıydı hergün yapıyordu ama her yapmada kızarıyor inliyordu gece boyu, ağlıyordu. Hiçbirşey yapmadık biz normal demişti doktorda. birkaç ay sonra kendiliğinden geçti o kaka yaparkenki zorlanıp inlemeleri.
B
Betül B.
19 Haziran 2025 07:35
Bir kaç ay bende aynı sorunu yaşadım merak etmeyin gayet normal anne sütü ile beslenen bir bebek için benim oğlum 9 gün sonra yaptıgı oluyordu koyun pisliği gibi yapmadıgı sürece sorun yok endişelenmeyin 😇
M
Miray S.
19 Haziran 2025 07:53
Merhaba aynı sorunu 8 aylık olana kadar yasadik ek gidaya geçis yapmamis bebeklerde 10 gün normal 6 ayından sonra kefir kayısı mürdüm eriği gibi besinlerle takviye etmemiz gibi probiyotik takviyesi de kullandık bu süreçte makat darlığı olabilir diye ölçüm bile yaptırdık tedirgin olmanızı anlıyorum bizzat yaşadığım için ama her şeyine baktırdım bir sorun var gibi düşünmeyin bebekten bebeğe her şey değişiyor.
S
Sevilay Y.
19 Haziran 2025 08:17
Doktorumuz gaz damlası ve probiyotik verdi( subsimplex ve forbiome) , endişe etmemin sebebi sakin olsa, normal gündelik rutini gibi olsa kaka sebepli ağlamaları sancıları olmasa rahatlıycam , istediğinde yapsın, ama ıkınıyo, gaz da cıkartıyo alttan , kakasını yapamıyo bi
Z
Zehra O.
19 Haziran 2025 08:34
Infant dyschezia olarak adlandırılır bu durum. Bebek dışkılamadan önce kızarma, ıkınma, huzursuzluk yaşar ama dışkı yumuşaktır ve altta yatan organik bir sorun yoktur. Bu tamamen normal bir gelişimsel durumdur. 3 aydan sonra kendiliğinden geçiyor. Gaz problemi de eklenince süreç biraz zorluyor. Ama sürekli uyarı ile makatta tembellik oluşturuyor. Çocuk cerrahisi bize uyarı yerine gliserin kansuk fitil önermişti. Çok sıkıştığında onu koydum sadece. Şimdi 3 gün de yapmasa rahatsız olmuyor istediğinde yapıyor anca gelişiyor bağırsak kasları.
L
Latife
19 Haziran 2025 18:13
Aslında 10 gün kaka yapmaması normal benim bebeğim de ilk 4 ay 8-9 günde bir yapıyordu. Normal olmasının nedeni de şu ki bebek zaten anne sütü yani sıvı ile beslendiği için bizim gibi değil kaka süreci. Sıvı beslendiği için sadece çile bakılıyor gelişimde. Ama bebeğinizi rahatsız eden başka bir durum olabilir. Eğer kaka rahatsız ediyorsa kimyon çayı demleyip her gün bir bardak siz için ya da bol zeytinyağlı bir yemek yapın ve yiyin. Bebeğe o şekilde daha iyi fayda eder. Uyarma yöntemi kesin çözüm olmayacaktır.
Ş
Şebnem K.
20 Haziran 2025 09:31
Lütfen kaka yapması için siz uyarmayın sonra alışkanlık haline gelir bağırsak tembelliğine kadar gider anne sütü alan bebeklerde normal bu durum anne sütü çabuk sindirilebilen bir şey katı değil sonuçta zaten zamanla ek gıdaya vs geçince bağırsaklarda gelişiyor problem ortadan kalkıyor
K
Kübra A. ..
20 Haziran 2025 14:18
Benimde bebeğim 3 aylık doğduktan sonra kaka problemi yoktu son bir aydır kaka yapamıyor gaz çıkarıyor ama kaka yapamıyor. En son 12 gündür kaka yapamamıştı lavman yaptırdık ve sadece anne sütü alıyor neden olabilir ?
Y
Yaşar U. ..
1 Ağustos 2025 14:30
Merhabalar 15 aylık bebek günde bazen 6 sefer sert kaka yapıyor artık poposu kaak yapmaktan yara oldu neredeyse bu kadar çok kaka yapması normal mi?
D
Damla E.
6 Ağustos 2025 08:01
Tamamen anlattığınız durumu yaşıyorum gliserin kansuk yarım verdim. Yaptı.Dr önerisiyle kulak çubuğuyla hafif dürtme vs bizde işe yaramıyor. Doğdupundan beri günde 1 kez kaka yapıyor ya da 3 4 gün sonra