Kaka da Kan

435 görüntüleme
D

Duygu B.

13 Ağustos 2026 19:50
Merhaba benim de bebeğim 4 ay 5 günlük şu an 2 hafta öncesi kaşar ekmek ile yogurtta bakliyat ile ve sütlü yumurtadan oluşan kek yapıp yedim ertesi gün kan gördüm ben o gün abartmışım tabi.. iki güne geçti doktor da süt yumurtayı kes dedi sonra ben yeşil mercimek yedim yine oldu o gün hatta makarna falan da yedim onlar da eser miktar da var mış ama doktor önemli değil dedi. Sonra bir güne mi ne geçti ardından bir hafta sonra nohut yedim ertesi gün yine mercimek yedim ve şu an lekelenme yine var ? Henüz alerjiye gitmedik doktor iki hafta sonraya al hatta konuş belki erkende gidersin vs dedi. Ben gereksiz ve doğru olmama endişesi yaşıyorum testten ve diyrt daha iyi fikir gibi geliyor yaşayan var mı acaba alerji mi intolerans mı bu ?

Bu arada doğduğundan bir bucuk ay sonra yüzünde sivilceler vardı doktor yenidoğan döküntüs dedi

Kakası da sesli yapabiliyor normal dedi

Hırıltısına burun kemiği gelişiyor dedi

Komşum yumurta alerjisi bırak dedi bıraktım azaldı

Peyniri falan da krem yedim sonra tekrar basldım az az sorun yoktu ta ki o kaşarı ve kaymalı yogurt aynı gün yediğim de bişey oldu
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
14 Ağustos 2026 19:52
Merhaba,

Bebeğinde gördüğün kanlı kakalar seni endişelendirmiş. Öncelikle şunu bil ki, bebeklerde alerji veya intolerans durumları sıkça görülür ve çoğu zaman tedavi edilebilir.

Senin durumunu özetleyecek olursam:

Kaşar ekmek, yoğurt ve sütlü yumurta içeren kek yedikten sonra kanlı kaka gördün.
Doktor, süt ve yumurtayı kes dedi ve yeşil mercimek, makarna gibi yiyecekler yedikten sonra yine kanlı kaka gördün.
* Şimdi endişeleniyorsun ve alerji testi yaptırıp yapmamayı düşünüyorsun.

Alerji Testi Hakkında

Alerji testi, hangi yiyeceklere karşı alerjinin olduğunu belirlemeye yardımcı olur. Ancak, bu testleri doktorun tavsiyesi ile yaptırman en iyisi.

Alerji veya İntolerans Belirtileri

Eğer bebeğinde aşağıdaki belirtiler varsa, alerji veya intolerans olabilir:

1. Kanlı kaka
2. Cilt döküntüleri
3. Hırıltı
4. Şişkinlik

Doktorun Ne Dedi?

Doktorun iki hafta sonraya randevu verdi. Bu süre zarfında, yiyecek günlüğü tutarak hangi yiyeceklerin bebeğinde reaksiyona yol açtığını takip edebilirsin.

İleri Adımlar

1. Doktorunla konuşarak, hangi yiyecekleri denemekten kaçınman gerektiğini öğren.
2. Yiyecek günlüğü tutarak, bebeğinin tepkilerini takip et.
3. Alerji testi için hazırlıklı ol.

Umarım, endişelerin azalır ve bebeğin iyileşir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
D

Duygu B.

16 Ağustos 2026 15:47
Döküntü yok evet

Kanlı kaka şu an az yediğim gıdalar sabitledim

Hırıltı azaldı gibi glutem de sanırım etkiledi
D

Duygu B.

16 Ağustos 2026 15:48
Ben intolerans ise yine de alerji doktoruna mı gidiliyor ayrıca intolerans ise teste gerek var mı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir