Kaka
117 görüntüleme
M
Menekşe T. ..
23 Ağustos 2026 23:10
Bebeğim 2 ay 10 günlük sadece anne sütü alıyor. 2 hafta önce 3 gün kaka yapmadi huzursuz oldu fitil ile yaptı bir 3 gün daha geçti yine huzursuz oldu yine fitil ile yaptı sonra 8 gün boyunca yapmadı keyfî yerinde gaz çıkarıyor diye bekledim 8. Günde ne olur ne olmaz diye doktora aldım muaynede bişey görmedi ama ultrason vb. Çekilmeden muayne etti bana dedi ki doymuyor olabilir günde 2 öğün emzirdikten sonra mama ver öyle dene ama bebeğim bir haftada 400 Gr almıştı. Benim yaşadığım bu durum normalmi ve doymayan bebek kilo alır mı
S
Sultan ..
24 Ağustos 2026 00:00
Dışkı yapmadığı için mama verilmesine ilk kez şahit oluyorum beslenmenin doymanin ölçüsü dışkı degil idrardir günde 5 ve üzeri çişli bezi varsa doyuyordur mama başlamayın, sadece anne sütü alan bebeklerde bazen 20 gün diskilama olmayıp normal cok bebek gördüğünü soyluyor osman gonulal, bi sorun oldugunu sanmiyorum bebeginizde
S
Sultan ..
24 Ağustos 2026 00:01
Huzursuzluk sebebi gaz sancısı olabilir 3-4 aya kadar devam eder gaz sancısı
S
Sultan ..
24 Ağustos 2026 00:02
Bir de bebeğiniz bir haftada 400 gram almis normalde bir ayda aliyorlar o kiloyu, kesinlikle mama önermem ya o nasıl doktormuş merak ettim
F
Fatmagül S.
31 Ağustos 2026 09:54
Bence kilo alımı çok normal bizde aynı problemi yaşadık. sindirim sistemi, alerjiden kaynaklı vb sebeplerden de kaynaklanabilir. Bizim doktorumuz bizi çocuk gastreontolojisine yönlendirdi. Sindirim sistemini inceleyen bilim dalı. Ultrason ve jant testleri ile bulgulara ve olabilecek şeylere bakıyorlar. Bu şekilde ilerliyor. Bende bu hafta götüreceğim randevu aldım. Kesinlikle öneririm ama çocuk gastreontolojisine götüreceksiniz yetişkin değil.
M
Menekşe T. ..
31 Ağustos 2026 11:50
Bence kilo alımı çok normal bizde aynı problemi yaşadık. sindirim sistemi, alerjiden kaynaklı vb sebeplerden de kaynaklanabilir. Bizim doktorumuz bizi çocuk gastreontolojisine yönlendirdi. Sindirim sistemini inceleyen bilim dalı. Ultrason ve jant testleri ile bulgulara ve olabilecek şeylere bakıyorlar. Bu şekilde ilerliyor. Bende bu hafta götüreceğim randevu aldım. Kesinlikle öneririm ama çocuk gastreontolojisine götüreceksiniz yetişkin değil.
Ş
Şaziye
2 Eylül 2026 01:29
4. Ayda rahatlayacaksınız. Çok normal yaşadığınız durum. Gayet de iyi almış çocuk daha napsın. Bizimki de ilk 2 ayda 1,5 kilo ala ala başladı sonra 800 gram almaya başladı. Zamanla kilo alımı düşüyor. Mamaya başlamayın. Gaz sancısı çekiyordur. Karnını sıcak tutmaya çalışın. O zaman tuvaletini de yapar. Masaj yapın bol bol. Geçer az kalmış hemen büyüyorlar. Bu zamanlar işte biraz yorucu olabiliyor
Ş
Şaziye
2 Eylül 2026 01:31
11 gün yapmadı bizimki bir ara. Anne sütü alan bebişlerde üstte de dedikleri gibi 20 gün bile yapmayabilir. Önemli olan çişli bez sayısı 5-6 ise korkmayın doyuyor.
Yükleniyor...