Kafatası Problemi
139 görüntüleme

Merve A.
16 Temmuz 2025 20:47
Bebeğim 3 aylık düzeltilmiş 2 aylık kafatasından tomografi çekildi ve alnındaki metopik sütur kapanmak üzere bir sıkıntı teşkil eder mi ameliyat gerekir mi ?
A
Ayşe V. ..
29 Temmuz 2025 09:13
Ameliyat gerekiyor mu bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla sütür kapalı olunca baş çevresi büyümüyor ya da tek taraf kapalıysa yamuk büyüyor diye biliyorum ama hemen endişe etmeyin mutlaka farklı detayları vardır
F
Fatma S. ..
29 Temmuz 2025 21:39
Merhaba acaba çocuk doktoruna gittiniz yoksa başka bölüme mi? Çocuk doktoru normal dedi ama ben yinede için rahat etsin diye başka doktora göstermek istiyorum da çocuk cerrahına mı gitmeliyim? Alnının ortasında yukarı doğru giden hafif bir kabarıklık var. Sanki alnındaki kemikler dışa doğru biraz çıkık gibi geliyor. Yada normali bu bilmiyorum ama kafama takıyorum.
A
Ayşe V. ..
30 Temmuz 2025 05:33
Benim kızımın da öyle dün doktora sordum normal dedi alnının çıkık duruşu için Dr konusunda da isterseniz önce farklı bir çocuk Dr daha danışın onun dışında sütürlara bakmak için nöroloji röntgen istiyor bildiğim kadarıyla Fatma hanım
F
Fatma S. ..
30 Temmuz 2025 08:48
Teşekkür ederim Ayşe Hanım randevu aldım gidicem içim rahat etmiyor çünkü
B
Büşra K.
31 Temmuz 2025 10:00
Benim kızım da 10 aylıkken çocuk doktorumuz kafa şeklinden şüphelenip beyin cerrahına yönlendirmişti, orada bize söyledikleri eğer beyin gelişime devam edebiliyorsa sorun yok ama takip edilmesi gerekiyormuş sürekli. Bir de bu ameliyatın olabilmesi için bir yaş sınırı var demişlerdi 1 ya da 1.5 tam emin değilim. Bizim öyle bir duruma ihtiyacımız kalmadı çok şükür ama bebeğiniz daha küçükken iyi bir beyin cerrahıyla görüşüp ayrıntılı bilgi almanız en doğrusu olur. İstanbul’daysanız Marmara Eğitim Araştırma Hastanesi’nde Adnan Dağçınar bu iş üzerine uzmanlaşmış bir profesör, kesinlikle öneririm
F
Fatma S. ..
31 Temmuz 2025 18:26
Bursa şehir hastanesinden randevu aldım bakalım ne diyecek inşallah bizde de gerek kalmaz.

Merve A.
2 Ağustos 2025 09:45
Merhabalar Fatma hanım bizde beyin cerrahiden randevu almıştık tomografi çekildi çok şükür sütur kapanmamış. Kapansa da böyle durumlarda baş çevresi önemliymiş. Alnındaki çıkıntı yamuk ya da üçgen şeklinde değilse sütur kapanması olmayabilir. Çocuğu hep aynı yönde yatırıyorsanız pozisyonel yatıştan dolayı da alın öyle çıkıntılı olmuş olabilir