Kafasını Vuruyor Oyuncaklara Vuruyor..

69 görüntüleme
S

Saime Ç.

17 Temmuz 2025 06:04
Hocam merhaba bebeğim 9 aylık. Kafasını duvara ya da koltuğa dönerek vuruyor yanlıslıkla sonra ben ağlamasın diye birşey yok annecim diyorum tekrar bu sefer bilerek vuruyor. Oyuncakları oynadıktan sonra elinde tutarken kendine vuruyor bacaklarına,karnına yani zarar vermesine bir şekilde engel oluyorum ama normal bir davranış mı bu acı eşiği de sanki biraz yüksek sanki bu arada hiç birşeyden korkmuyor duyusal olarak suyu çimleri agacları herseyi korkmadan bebekliğinden beri hemen ellemek oynamak atlamak istiyor 11.5 kg 74 cm sadece anne sütü ek gıda da iştahsızlık emeklemiyor ama hızlı hızlı dönerek her yere gidiyor odasının heryerinde oyun halısı var rahat hareket ediyor
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

17 Temmuz 2025 08:36
9 aylık bebeğinizin kafasını duvara veya kendine vurması endişe verici bir durumdur. Bu davranışlar, bebeğinizin henüz duygularını düzenleyemediğini, dikkat çekme arayışında olduğunu veya duyusal arayış içinde olduğunu gösterebilir. "Acı eşiği yüksek", "korkmuyor" gibi ifadeleriniz, duyusal hassasiyetine işaret edebilir. Güvenliğini sağlamanız ve vurma davranışı ortaya çıktığında sakin kalarak dikkatini başka, güvenli aktivitelere yönlendirmeniz önemlidir. Bu durumun altında yatan nedeni belirlemek ve profesyonel destek almak için vakit kaybetmeden bir çocuk doktoru, psikolog, çocuk gelişim uzmanı veya çocuk psikiyatristi ile görüşmeniz gerekmektedir. Erken müdahale, bebeğinizin sağlıklı duygusal ve davranışsal gelişimi için hayati öneme sahiptir.
S

Saime Ç.

17 Temmuz 2025 09:12
Fatma hanım bu durumu çocuk doktorumuza sordum hatta nörolog a da gittik bir sorun olmadığını gelişimsel geçici dikkat cekmek amacıyla yaptığını söylediler biz ağlamasın diye gülüyorduk tekrar güldürmek için yaptığını söylediler ama artık gülmüyoruz yanlıs oldugnu ve dikkatini Baska yere cekmeye calısıyoruz yinede içim rahat etmedi burada ki tecrübelerden faydalanmak istedim. Duyusal hassasiyet korkan bebekler için değil miydi ben mi yanlıs anlamısım ? Eger öyle ise duyusal hassasiyet yani benim anlattığım durumlarda ise cocuk psikiyatri en doğru karar olacak sanırım.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir