Kafasını Vurma ve Sürekli Ağlak Mod

188 görüntüleme
N

Neval U.

20 Ağustos 2026 21:57
Oğlum 16 aylık olmak üzere neredeyse ama bu aralar çok hırçın kucağımızdayken aniden bize vuruyor uyuturken yanağıma küçük küçük dokunurken birden pat diye vuruyor istediği olmayınca kafasını yere vuruyor bazen sabrım kalmıyor çok yorucu neden böyle olduğun anlamadım bu durum geçici ya da bir şeyi eksik ben mi göremiyorum
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
21 Ağustos 2026 22:22
Merhaba,

Bebeklerde hırçınlık ve agresyon normal bir davranış değildir, ancak bu durumlar bazen gelişimsel bir sürecin parçası olabilir. 16 aylık bebeklerde görülen vurma ve ağlama gibi davranışlar, genellikle iletişim kurmanın bir yolu olarak kullanılır.

Bunun birkaç sebebi olabilir:
1. İletişim Kurma Çabası: Bebeğiniz muhtemelen istediği şeyi elde etmek veya hislerini ifade etmek için bu şekilde davranıyor olabilir.
2. Gelişimsel Dönem: 16 ay civarı çocuklar genellikle sınırları test etmeye başlar ve bu durum anne-babalar için zorlayıcı olabilir.
3. Model Alma: Çocuklar çevrelerindeki insanları model alır, bu yüzden davranışlarına dikkat etmek önemlidir.

Bu davranışları azaltmak için:
1. Sakin Kalın: Bebeğinizin istediği şeyleri vermeyin, ancak sakin bir şekilde "Vurmak istemiyorum" diyerek örnek gösterin.
2. İletişim Kurun: Bebeğinizle konuşun, hislerini anlamaya çalışın.
3. Sınır Belirleyin: Net sınırlar belirleyin ve tutarlı olun.
4. Oyun ve Aktiviteler: Bebeğinizle oyunlar oynayarak ve aktivite yaparak enerjisini atmasını sağlayın.

Eğer bu davranışlar devam ediyorsa veya sizi endişelendiriyorsa, bir pediatri uzmanına danışmanız faydalı olacaktır.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
İ

İlayda U. ..

22 Ağustos 2026 22:22
1 yaşında ekran vermeye başladık 8 ay verdim kestik ama suan çok sinirli ne yapabilirim sinirinin geçmesi için
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir