Kafasını Tutamıyor
136 görüntüleme

Yasemin İ. K.
23 Temmuz 2025 20:58
Merhaba, kızım 4aylık olacak birkaç gün sonra. Hala başını tam tutamıyor. Başı genelde sağa dönük. Özellikle kucağımdayken sola çevirmiyor asla. Kucağıma aldığımda yığılıyor yani nasıl anlatabilirim başka, asla dik duramıyor, gevşek bir şekilde duruyor. İlk bebeğim 4aylıkken dimdik dururdu ve başını tutardı. Tummy time yaptırıyorum ancak katıla katıla ağlıyor, asla sakinleşmiyor. Oyuncakla, kendim aynı seviyeye inerek deniyorum olmuyor. İyice endişelenmeye başladım. Sizce ne yapmalıyım?

Yeter O. ..
23 Temmuz 2025 21:03
Endişelenmeyin hemen doktorunuzla konuşun her çocuk farklı büyür farklı gelişir merak etmeyin hemen

Yasemin İ. K.
23 Temmuz 2025 21:25
Teşekkür ederim umarım öyledir. Anneliğin yarısını endişeler ve yetersizlik hisleri dolduruyor maalesef.
A
Ayşe N. D.
23 Temmuz 2025 22:19
Kilolu bir bebek mi d3 vitaminini düzenli kullanıyor musun?

Yasemin İ. K.
24 Temmuz 2025 07:36
Hayır öyle pek kilolu değil. Dk 3050 şimdi 3aylıkken 6200dü, şimdi 6500 olmuştur maksimum. Her gün sabah veriyorum D vitamini ocean 3damla. Değerlerinde düşüklük mü var acaba…
H
Hatice T. S.
24 Temmuz 2025 20:29
Merhaba benimde oğlum öyleydi herkese bu çocuk engelli diyordu yüzüme yuzume çok korktum çok ağladım çocuk doktoruna götürdüm ben çok araştırdım B12 eksikliginden olabilirmia doktora da böyle böyle dedim ne alaka dedi ama yinede bütün kan değerlerine baktı ve gerçekten B12 Şi düşük çıktı sınırın altında bize B12 iğnesi verdi ama vurdurma içir yarim yarim dedi dozunu hatirlamiyorum kaç gün yada kaç hafta olarak bu sirada bizim buyuklerimiz bana kuzu gerdan hasla ye dediler ( bizimkilerin deyimiyla koyunun biyun etini) hangisi iyi geldi bilmiyorum ama oğlum 4 ay 5 günlüktü boynunu tuttu ve 4 ay 15 günlüktü dönmeye başladı
Engelli dedikleri oğlum 5.5 aylıkken emekledi 10 aylıkken yürüdü kokrkmayin o yüzden birde bol bol siz kollarindan tütün kaldırın sağa sola yuvarlayın yani sürekli hareket ettirin tummy time çok çok yaptırın
Engelli dedikleri oğlum 5.5 aylıkken emekledi 10 aylıkken yürüdü kokrkmayin o yüzden birde bol bol siz kollarindan tütün kaldırın sağa sola yuvarlayın yani sürekli hareket ettirin tummy time çok çok yaptırın

Yasemin İ. K.
28 Temmuz 2025 20:08
Hatice Hanım tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Benim de B12 eksikliğinden kaynaklı olabileceğine dair şüphelerim vardı, siz bunu net şekilde gösterdiniz. Yarın doktorumuza söyleyip kan tahlillerine baktıracağım mutlaka. Tekrar çok teşekkür ederim ilginiz için 🙏