Kafasını Duvara Vurması
85 görüntüleme
N
Nagihan D.
22 Temmuz 2025 17:29
1 yaş oğlum yaklaşık 3 4 aydır duvara makine kapağına bazen yere kafa atıyor bunu öfkelendiği zamanlar da yapıyor bazen gülerek te yapıyor 8 aylıkken anne dede gitti kelimelerini söyler iken şuan sadece baba,atta diyor hatırlatmaya çalışıyorum ama söylemiyor bu iki kelimeden başkası yok

Yasemin İ. K.
22 Temmuz 2025 17:41
Nagihan Hanım sizinle benzer şeyler yaşadım. Oğlum şu an 20 aylık. Eskiden söylediği kelimeleri söylemiyor ama belli bir zaman geçtikten sonra tekrar söylüyorlar merak etmeyin. Kafasını duvara vurma meselesi çoğu bebekte normal kabul ediliyor. O bu hareketleri yaptığında gülmeyin veya yüksek sesle tepki vermeyin. Ancak net bir şekilde yanlış olduğunu, yapmaması gerektiğini söyleyin. Süreç ilerledikçe sizlere de vurmaya başlayabilir. Bizimki şu an onu da yapıyor. Geçici durumlar endişe etmeyin
N
Nagihan D.
22 Temmuz 2025 17:47
Teşekkür ederim ilginize🙏

Yaren İ. K.
Uzman Klinik Psikolog
22 Temmuz 2025 19:46
Nagihan hanım merhaba, bebeğiniz bu davranışı yaptığında oyun haline getirmeyin, gülmeyin fakat tetiklenmemesi adına da çok sert tepki vermeyin. Eğer bunu denediyseniz ve sonuç alamadıysanız olumsuz davranışı görmezden gelmeyi deneyebilirsiniz. Yani bunu her yaptığında bununla ilgili bişey söylememek fakat o an başka bir şeyle meşgul etmek gibi.
N
Nagihan D.
22 Temmuz 2025 19:52
Merhaba evet denedim dediğiniz gibi şuan görmezden gelmeye başladım ttepki vermiyorum teşekkür ederim🙏