Kafadaki Konağın Bitmemesi
166 görüntüleme
F
Fatma G.
19 Şubat 2026 14:00
Arkadaşlar kızlarım 21 aylık fakat kafalarındaki konak gitmiyor tarıyorum temizliyorum neler neler yapıyorum ama gitmedi ne yapabilirim ne önerirsiniz sebebi nedir

Afranur K.
19 Şubat 2026 14:09
Kafasını şampuanladıktan sonra iyice durulamaya özen gösterin ben onu eksik yaptığımı farkettim, bi de her banyosunda kafasını yıkama dedi doktorum bana, sürekli çocuğu şampuanla yıkamak zorunda değilsin, güzel ılık bir su geçirsen yeter dedi.
Ben biodermanın abc duş jeline geçtim, mustelanın stealatopiası da güzel bu arada. Bu ikisini kullandığımdan beri de oluşması.
Bi de konağını taramadan önce 6-7 saat katarım yağı ile kafasını beklettim. Zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı da olur diyorlar ama ben kantarondan çok fayda gördüm
Ben biodermanın abc duş jeline geçtim, mustelanın stealatopiası da güzel bu arada. Bu ikisini kullandığımdan beri de oluşması.
Bi de konağını taramadan önce 6-7 saat katarım yağı ile kafasını beklettim. Zeytinyağı ya da Hindistan cevizi yağı da olur diyorlar ama ben kantarondan çok fayda gördüm
F
Fatma G.
19 Şubat 2026 14:12
Bende zeytinyağını kullandım birde mustelayı kullanıyorum bir türlü kurtaramadım ama birde dediğiniz gibi az şampuanlamayı deniyeceğim
G
Gülcan Ş.
19 Şubat 2026 14:15
Bizde 8 aylığız 3 aylıkken zeytınyagıyla temızledım yine başladı tekrar zeytinyağıyla temizliycem
F
Fatma G.
19 Şubat 2026 14:27
Bende yaptım tekrar ama tekrarladı maalesef

Afranur K.
19 Şubat 2026 15:34
Aspirin konusunda emin misiniz? Kafa derisinden de ilaç emilimi söz konusu ve aspirinin erken dönemde bebekte yan etkileri vardır ( reye sendromu gibi) benve bunu iyi araştırın ?
F
Fatma G.
19 Şubat 2026 15:37
Ben bunu bi araştırayım o zaman doktor önerisi dediği için onaylamıştım

Afranur K.
19 Şubat 2026 15:44
Ben bunu bi araştırayım o zaman doktor önerisi dediği için onaylamıştım
Reye sendromuna sebep olabilir, eğer geçmiyorsa doktorunuzla görüşün kortizonlu içerilikli seboroid dermatit ilaçları var onları kullanırsınız.
Ö
Özge T.
19 Şubat 2026 15:50
Mustela konak seti var önden kremi sürüp bekliyoruz sonra yıkayıp tarıyoruz 4-5 ay da bitti bizim 9 aylığız

Fatma A. U.
19 Şubat 2026 16:00
Şimdi bende araştırdım biraz sakın yapmayın bebeğinize geçsin diye ne yapmışım bebeğime ayyy çok pişmanım iyiki bişey olmadı
F
Fatma G.
19 Şubat 2026 16:04
Mustelayı deneyeceğim ay çok korkunç deriden direkt emileceği hiç aklıma gelmedi birde yarın tekrar zeytinyağıyla deneyeceğim tekrar
F
Fatma G.
19 Şubat 2026 16:45
O zaman en iyisi doktora danışmak ne zor şeymiş ya