Kafa Şekli
141 görüntüleme
M
Melis D. E.
3 Nisan 2026 15:00
Bebeğim 4 ay 3 günlük . Bir tarafa daha daha fazla bakıyor ve bu nedenle kafasının o arka kısmı daha basik. Ne yapmalıyım. Diğer tarafa bakmasını sağlamaya çalışıyorum tabi ama endiseliyim de zamanla düzelir mi ?
İ
İnanç B.
3 Nisan 2026 15:04
Uyurken diğer tarafa doğru yatırabilirsiniz dikkatini çekecek şeylerle de gündüzleri diğer tarafa baktırmaya çalışın düzenli yaparsanı düzenler
N
Nazlı
3 Nisan 2026 15:17
Sık sık tummy time yaptırın. Uyurken de sürekli kafasının yönünü değiştirin. Bir dahaki doktor muayenesinde doktorunuza da gösterin mutlaka. Genelde 1 yaşa kadar düzeldiğini biliyorum. Benim oğlumda kafası doğumdan dolayı baya değişik şekildeydi. Bi tarafı daha basık gibiydi. 8 aylık şu anda. Bi sıkıntı yok çok şükür
E
Esma K.
3 Nisan 2026 15:22
Aynı sorunu bende yaşıyoruım . şu an bebeğim 3,5 aylık , bir hafta önce çocuk doktoru ile görüştüm . Uykuda kafasını diğer tarafa dönderin zamanla düzelir . Çok ileri safada olursa eğer müdahale edilir demişti .
M
Melis D. E.
3 Nisan 2026 15:29
Bu ay doktor kontrolümüzde ben de soracağım. Farklı bir öneride bulunursa burda paylaşırım.
G
Gizem Ö.
3 Nisan 2026 15:29
Aynı sorunu yaşadık oğlum suan 10 aylık kafa sekli düzeldi bu durum icin cocuk fizik tedavi bölümüne gidip durumu sorduk ve bize boynunun sağ tarafındaki kasın daha sert olduğunu söyledi, oğlum da hep sağa dönük yatıyordu zaten. Masaj yapmamızı istedi günde 2-3 kez boynunun ön kısmındaki kasa masaj yaptık kremle ve kafasını hep sağa sola çevirerek egzersiz yaptırmıstım
E
Esma K.
3 Nisan 2026 15:34
Aynı sorunu yaşadık oğlum suan 10 aylık kafa sekli düzeldi bu durum icin cocuk fizik tedavi bölümüne gidip durumu sorduk ve bize boynunun sağ tarafındaki kasın daha sert olduğunu söyledi, oğlum da hep sağa dönük yatıyordu zaten. Masaj yapmamızı istedi günde 2-3 kez boynunun ön kısmındaki kasa masaj yaptık kremle ve kafasını hep sağa sola çevirerek egzersiz yaptırmıstım
E
Esma K.
3 Nisan 2026 15:35
Bu ay doktor kontrolümüzde ben de soracağım. Farklı bir öneride bulunursa burda paylaşırım.
M
Melis D. E.
3 Nisan 2026 15:43
Öneriler hepimiz için önemli , en azından aynı sorunu yaşayan anneler için bir fikir tavsiye olur
M
Melis D. E.
3 Nisan 2026 15:47
Umarım bizimki de basit bir yolla duzelir .
M
Melis D. E.
3 Nisan 2026 16:21
Sık sık tummy time yaptırın. Uyurken de sürekli kafasının yönünü değiştirin. Bir dahaki doktor muayenesinde doktorunuza da gösterin mutlaka. Genelde 1 yaşa kadar düzeldiğini biliyorum. Benim oğlumda kafası doğumdan dolayı baya değişik şekildeydi. Bi tarafı daha basık gibiydi. 8 aylık şu anda. Bi sıkıntı yok çok şükür
E
Esma K.
3 Nisan 2026 16:39
Umarım bizimki de basit bir yolla duzelir .
Z
Zeynep ..
3 Nisan 2026 23:02
Ayni sorunu kizimda yasadim 7 ay saga donuk yatti hic bir sorun cikmadi doktor zamanla beyin gekistikce kafatasini itip sekil alacagini soyledi su an 23 aylik kafasi sekillendi dedigi gibi bir sorun kalmadi bende kafasini asla ceviremedim ama oturdukca ayaklandikca kafafa duzelme basladi
M
Melis D. E.
4 Nisan 2026 08:26
Ayni sorunu kizimda yasadim 7 ay saga donuk yatti hic bir sorun cikmadi doktor zamanla beyin gekistikce kafatasini itip sekil alacagini soyledi su an 23 aylik kafasi sekillendi dedigi gibi bir sorun kalmadi bende kafasini asla ceviremedim ama oturdukca ayaklandikca kafafa duzelme basladi
Z
Zeynep ..
4 Nisan 2026 08:31
Bu yanıt beni rahatlattı.
M
Melis D. E.
5 Nisan 2026 20:08
Inanin cocuk doktoru cocuk ortapedi cocuk cerrahi hepsini gezdim cok korkuyordum cunku ikiz kardesi oglumda 2 aylikken skafisefali kafa tasindan ameliyat olmustu en son oglumun doktoru beyin cerrahiye goturdum bana hic bir sorunu olmadigini sekillenecegini o soyledi cok sukir de dedigi gibi oldu asla da kask onermedi zamanla ayaklandikca insallah duzelicektir iciniz rahat olsun