Kafa Şekli
120 görüntüleme
İ
İlay
1 Ocak 2026 14:06
Oğlum 5 aylık doğduğundan beri sağ tarafına yatıyor ne kadar destek koysakta bir şekilde dönüyor kafasının sağ tarafı sol tarafa göre biraz daha düz bu durum 2 yaşına kadar düzelir deniyor oturmaya başladığı için, yaşayan var mı? ya da önerileriniz ?

Gönül A.
1 Ocak 2026 14:24
Düz kafa yastığı kullanmanızı tavsiye ederim. Bir de çocuk doktorunuza da danışırsanız çok daha sağlıklı olur.
G
Gamze M.
1 Ocak 2026 16:10
Tortikollis olabilir benim kızımda doğduğundan beri sağa doğru yatıyordu 2.ay kontrolünde çocuk doktorumuz fizyoterapiste yönlendirdi ultrason çekildi bir tarafın kası daha kısa olduğu içinmiş evde yapabileceğimiz hareket verdi ve baya faydası oldu 1 ay sonra iyileşme olmazsa fiziğe başlarız demişti ama 3. Ay kontrolünde tekrar ultrasona yönlendirmedi 3 ay sonra tekrar bakılacak. Kesinlikle dr.a gösterin çok minik oldukları için daha çabuk iyileşirler
E
Elanur Ü.
1 Ocak 2026 17:19
Tortikolis olabilir benim oğlumda da var aynı problem. Aksi yöne yatırın ve arkasına destek koyun en fazla 2 haftaya düzelicektir.
İ
İpek B. Z.
2 Ocak 2026 11:52
Ilay Hanım, bu aydan sonra yastıkla düzelme olmaz pek. Tortikolis ya da kas kısalığı olabilir, doktorunuza bir danışın. Fizyoterapiste götürün mümkünse, boyna yapilan masaj ve egzersizler cok iyi geliyor. 6 bucuk aylıkken kask kullanmaya basladik biz maalesef. Ayni şekilde sağa yatiriyordu. Yüzünde asimetri var mi, örneğin bebeğiniz sağa yattığı için sol gözü daha arkada küçük gibi görünebilir, alninin sag tarafi daha bombeli sol daha düz olabilir, kulaklara arkadan bakinca biri daha önde görünebilir bunlar varsa muhakkak doktorunuza gösterin. Kendiliğinden zamanla da düzelebilir ama bu asimetriler mevcutsa genelde kaskla düzeliyor, gecikmeyin. Sadece estetik acidan bir sorun değil bu asimetri, örneğin göz daha arkada oldugu icin büyüyünce görmede derinlik sorunu gibi göz problemi de olusabiliyor. Amacim korkutmak degil, kendi yasadigimiz sürecten yola cikarak anlatıyorum önlem almaniz için. Dilerim çabucak düzelir🙏
İ
İlay
2 Ocak 2026 12:56
Bütün annelere teşekkür ederim 🙏🏻 tortikolisi araştırdım şuan asimetrik bir durum yok arkadan baktığımda kulakları aynı hizada gözlerini incelediğimde de aynı hizadalar doktoruma durumu ileticem ama sadece sağ arka köşede sanki o tarafa dönük yattığı için düzleşme mevcut gibi diğer taraf daha bombeli duruyor ama muhakkak doktoruma durumu danışıcam
İ
İpek B. Z.
2 Ocak 2026 13:01
Oh çok sevindim asimetri olmamasina Ilay hanim🙏🙏❤️❤️🧿🧿
İ
İlay
2 Ocak 2026 14:17
Sizede geçmiş olsun İpek hanım en kısa zamanda düzelir umarım🫶🏻 hepsi sağlıkla büyüsün🙏🏻