Kafa Şekli
103 görüntüleme
D
Dilan Ç.
30 Aralık 2025 11:45
Bebeğim 5.ayına girdi.Doğumdan sonra 1 hafta hastanede yattı ve eve geldiğinde kafa şeklibozulmuştu. Ne kadar düzeltmeye çalışmaktapek düzelmedi. Sağa sola dönderiyoruz düzeldi ama yinede bakınca yamukluk olduğu gözlegörünür biçimde ortada. Bunun için ne önerirsiniz.
İ
İpek B. Z.
30 Aralık 2025 11:52
Çocuk doktorunuza bi görünün, bazen bebek büyüdükce düzeliyor ama 7 8 aylikken hala düzelmediyse kask tedavisi gerekebilir. Yamukluk nerelerde ve nasil? Mesela sag düz, sol arka bombeli mi? Alninda var mu, gözün biri daha arkada ya da daha kücük gibi duruyor mu? Arkadan bakinca kulağın biri daha önde mi? Asimetri coksa kask gerekebiliyor maalesef.
D
Dilan Ç.
30 Aralık 2025 11:56
Hastanede sürekli sağ tarafa yatırıldığı için sağ arka taraf içe doğru sol taraf daha çıkık. İlk zamanlar sol tarafa hiç yatmıyordu. Bizde kafa yastığı aldık biraz düzelme oldu ama bakınca yinede yamukluk görünüyor arka taraftan
C
Cigdem K.
30 Aralık 2025 12:00
Bolca karin ustunde, kafaya agirlik vermeyecek sekilde egzersizlee yapin. Inanin cok faydasi var
D
Dilan Ç.
30 Aralık 2025 12:02
#cigdemkuldoken biraz daha açıklar mısınız
İ
İpek B. Z.
30 Aralık 2025 12:05
Bol bol otursun, tummytime etkinliklerine bakin internette onlari yapin bol bol. Yatarken sağa yatarsa siz sola cevirin inatla, aglasa bile inat edin zamanla alışır. 1 2 ay daha takip edin ama fazla gecikmeyin o sürede de düzelmezse. Muhtemelen düzelir ama hep sola yatmaya çabalayın
B
Berfin Ö.
30 Aralık 2025 12:20
Bol tummy time yaptirin ve gunduzleri gozetiminizdeyken düz kafa yastigi kullanin. Geceleri kullanmayin
B
Burcu B. Ö.
30 Aralık 2025 13:52
Benim bebeğim de 23 gün küvjzde kaldı hem kafası yamutüu hem kulağı kepçe kulağı az biraz düzeldi ama kafası tamamen düzeldi tummy tıme arttırmadan düzelmiyor maalesef şimdi hiç bi bozukluğuyok ama ben tummy tıme üçüncü aldan itibaren çok yaptırdım ve yanımda uyurken yüz üstüuyuttum tek başına uyurken sırt üstü yatırıyordum
B
Burcu B. Ö.
30 Aralık 2025 13:53
Kucağınızda yüz üstü yatırın hep yerde istemiyorsa çok faydası oluyor kucakta tummy tıme yapmanın