Kafa Şekli
70 görüntüleme
K
Kübra T. Ç.
29 Aralık 2025 22:13
5.5 aylık kızım. Kafasının arkasında hafif bir düzleşme var sırtüstü pozisyonu çok seviyor hiç yan durmak istemiyor ama daha önemlisi sırtüstü pozisyonda kafasını hep sağa çevirdiği için kafasında bir tarafa bombelenme oldu. Ancak uykuya geçiş için kafasını sağa sola sallamayı istiyor kafasını çevirmesi için tek tarafa destek koyduğumda bu kafa sallama hareketini yapamadığı için ağlıyor ve uyuyamıyor. Nasıl çözeceğimi şaşırdım gerçekten 😢

Şeyma A. ..
29 Aralık 2025 22:24
Benm bebeğimde de arkada brz düzleşme var ama ben erken farkettim kızım daha üç aylık değil Tummy time önerildi ama bebeklerin kafaları bir yaşına kadar şekil alabiliyor kafa şekillendirici yastıklar var pek önerilmiyor ama ben arada onuda kullaniyor ve arada yanda yatırıyorum inşallah sonuç alirim.
K
Kübra T. Ç.
29 Aralık 2025 22:27
Umarım sonuç alırsınız (ki öyle olacağına inanıyorum). Bizdeki sorun hep aynı tarafa dönmesi. Düz kafa yastığıda kullandım ama ondada kafasını aynı yöne çeviriyor. Daha çukur bir şey kullandığımda da kafasını sallama hareketi yapamadığı için sinirleniyor uyanıyor. Resmen çıkmaza soktu beni çözüm bulamadım. Yanda yatmıyor.

Şeyma A. ..
29 Aralık 2025 22:33
Sadece aynı yöne dönmesi bir sıkıntı var doktorunuza başvurun bence
S
Sevcan A. S.
30 Aralık 2025 01:50
Başının geldiği tarafı çevirip yatırmayı deneyin bir de bir doktorumuz o şekilde önermişti yani başı ile ayağının geldiği taraf yer değiştirirek yatırın uyandıkça değiştirin yerlerini
K
Kübra T. Ç.
30 Aralık 2025 04:07
Benim doktorumda bunu önerdi (bebek anne yanında anneye döner diyerek) ama buda pek işe yaramadı benim keçide😂 bana yanaşıyor ama aynı yöne dönüyor 😅
İ
İpek B. Z.
30 Aralık 2025 05:28
Sürekli ters tarafa doğru döndürmeye calisin Kübra Hanım. Bol bol tummytime yaptirin ve sola dönmeye, o tarafa bakmaya teşvik edin cingirak sesli oyuncak vs tutarak. Destekli oturuyorsa destekle diilse normal otursun bol bol. Dogdugu zamandan itibaren fotolarina bi bakin boynu sağa yatik mi duruyor hafif. Bizim öyleydi, tortikolis çıkmadı ama sanirim ultrasonda bir hata vardı. 6 bucuk aylıkken doktor değiştirdim ve kask tedavisine yönlendirdi bizi. Kafanın sag tarafi düz, sol bombe. Alnının solu daha düz sağ daha çıkık, kulaklara arkadan bakinca biri daha önde duruyorsa doktorunuza bi danışın. Yüzükoyun yatmaya basladiysa sola yatirmaya teşvik edin kafasini. İnternette tortikolis egzersizleri videolarina bakip oradaki hareketleri de yaptirabilirsiniz, boynunda hafif tembellik varsa kaslarda o nedenle de hep sağa yatmayi tercih ediyor olabilir. Umarim en kisa zamanda düzelir minnoş❤️🙏