Kafa Sekil Bozuklugu

199 görüntüleme
E

Esra Y.

1 Şubat 2026 02:01
Doğduktan sonra olusan kafa sekıl bozukluğu yasayan var mı ne yaptınız Bı tarafa yatırma sebebi ile nasıl duzeldı
T

Tuğba N.

1 Şubat 2026 05:34
Yatmasını istediğim tarafa doğru yatırıp sırtına dönmemesi için destek olarak rulo şeklinde yastık koyuyorum ayrıca acele etmeyin bebeğinizin bıngıldağı henüz oturmadı zamanla şekli düzelecektir. Kızımın da doğduğunda kafası çok uzundu şu an bi tık düzeldi kızım iki aylık.
G

Gizem D.

1 Şubat 2026 07:59
Oğlumun da 2 aylıkken kafası sağa çok yatırmaktan basıktı, doktorumuz sağdan basılmış sola doğru çok yamulmuş düzeltilmezse yüz ifadelerinde asimetriye kadar gider düzeltmeniz lazım diyerek panikletmişti. Birkaç hafta çok dikkat ederek sadece sola doğru yatırıp, kafasının altından destekleyip uğraştım düz kafa yastığı da kullandım ve hemen sonuç verdi. Şuan 8 aylık kafası bombeli ve çok güzel tam orantılı oldu.
A

Ayşe

1 Şubat 2026 09:40
Benim bebeğim düz kafa olarak doğdu şuan sekiz aylık hala tam düzelmedi. Doktora kask kullanalım diye ısrar ettim ama ilerde düzeleceğini söyledi asla önermedi umarım pişman olmam. Sağ ve sola dengeli bir şekilde çevirirseniz bebeğinizin kafasını mutlaka düzelicektir
İ

İpek B. Z.

1 Şubat 2026 09:42
Esra Hanim, bebeğiniz kac aylik? Bol bol tummy time yapin. Hangi taraf daha düz? Örneğin benim oğlum hep sağa yatiriyordu doğduğundan beri o nedenle sag düz sol bombeliydi. Asla sola yatiramadik biz ve aglayarak uyandığında kıyamadık öyle yatti. Maalesef 6bucuk aylikken kask tedavisine başladı. Bu isin ilacı tummy time ve destekle oturuyorsa destekle degilse de Bol bol oturma, uyurken muhakkak ters tarafa yatirma. Sizdeki düzlük ne tarafta ve kac aylık
E

Esra Y.

1 Şubat 2026 12:06

İpek B Z

Esra Hanim, bebeğiniz kac aylik? Bol bol tummy time yapin. Hangi taraf daha düz? Örneğin benim oğlum hep sağa yatiriyordu doğduğundan beri o nedenle sag düz sol bombeliydi. Asla sola yatiramadik biz ve aglayarak uyandığında kıyamadık öyle yatti. Maalesef 6bucuk aylikken kask tedavisine başladı. Bu isin ilacı tummy time ve destekle oturuyorsa destekle degilse de Bol bol oturma, uyurken muhakkak ters tarafa yatirma. Sizdeki düzlük ne tarafta ve kac aylık

4 aylık suanda yaptırıyorum onu yormadan ama daga destekli kafa tutma tam rahat olmadığı için oturtma yapmıyorum kafa sol tarafa yamuk bıraz bebeklik de yatıs pozisyonuna baglı unuverste de hoca fizyoterapi hocası manevralrla duzelteblrz dedı kararsız kaldm
İ

İpek B. Z.

1 Şubat 2026 12:16

Esra Yılmaz

4 aylık suanda yaptırıyorum onu yormadan ama daga destekli kafa tutma tam rahat olmadığı için oturtma yapmıyorum kafa sol tarafa yamuk bıraz bebeklik de yatıs pozisyonuna baglı unuverste de hoca fizyoterapi hocası manevralrla duzelteblrz dedı kararsız kaldm

Fizyoterapiste götürdüm ben de ve cok iyi gelmişti, tavsiye ederim. 6 aya kadar düzelmezse sonra cok zor oluyor
E

Esra Y.

1 Şubat 2026 12:19

İpek B Z

Fizyoterapiste götürdüm ben de ve cok iyi gelmişti, tavsiye ederim. 6 aya kadar düzelmezse sonra cok zor oluyor

Normal Bı fizyoterapi uzmanımıydı hoca mıydı acaba
İ

İpek B. Z.

1 Şubat 2026 22:58

Esra Yılmaz

Normal Bı fizyoterapi uzmanımıydı hoca mıydı acaba

Normal bir fizyoterapistti ama bebeklerde tortikolis egzersizlerini iyi bilen bir fizyoterapistti. Tortikolis olmasa bile boynundaki kaslarda gerilimi azaltıp sağa sola cevirmelerine yardimci oluyor egzersizler, dolayısıyla ayni yöne yatma eğilimi azalıyor. Benim oğlumda tortikolis yoktu ultrasonda ama muhtemelen boyun kasinda bi problem vardi, kucakta ya da otururken bile hep sağa yatik dururdu boynu, fizyoterapistin yaptirdigi egzersizler ve masajla acayip rahatladi boynu, durusu düzeldi bebegin ama yine de yatış sağa devam etti inatla, o nedenle kaska mecbur kaldik zaten sonunda. Kıyamadık uykusundan uyanmasin diye, cok hata etmişiz maalesef.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir