Kafa Sallama

91 görüntüleme
G

Gamze K. E.

7 Ağustos 2025 10:21
Merhabalar oğlum 11 aylık alkış ve baybayı canı istediğinde yapıyor yüzüne bir şey kapatıp cee yapıyor sosyal gülümsemesi var ismine bakıyor dede ve baba dışında sadece ge ge diyor. Çoğu zaman müzikle ama bazen müzik olmadan da kafasını oyun oynuyor gibi sağa sola sallıyor. Yalnız büyütüyorum maalesef kalabalık görmüyor ama çok uğraştığım halde bazı hareketleri ve sesleri taklit etmemesi beni korkutuyor. Otizm olabilir mi
Ş

Şule G.

7 Ağustos 2025 10:25
Bebekler her zmaan bizim istediğimizi o an yapmayabiliyorlar. Kontrole gittiğinizde doktorunuza içiniz rahat etsin diye danışabilirsiniz. Ama hemen aklınıza anormal durum olduğunu getirmeyin. Belki aklına müzik geldiği için kafasını sallıyordur. Benim oğlumda telefonu eline alıp kafa sallayarak müzik istediğini belli eder. Canı istemediği şeyleri yapmamayı biliyorlar
Asena D.

Asena D.

7 Ağustos 2025 10:28
Merhaba yeni kayıt oluşturdum ve ilk gördüğüm post bu oldu yaklaşık bir aydır bende aynı endişeleri yaşıyorum 10 aylık oğlum tek başıma bakıyorum sadece ba ba diyerek babıldıyor çok güleç bir bebek. Yinede insan korkuyor neden kafasını öyle oynatıyor diye.. bilgim yok ama olan birinden gelecek cevabı bende merakla bekliyorum yazma sebebim yalnız değilsin canım anne🤍
G

Gülcan D. ..

7 Ağustos 2025 10:30
19 aylık bebeğim son bir haftadır hayır demek istediğinde kafasını sallıyor belki oda bişey demek için yapıyor olabilir
G

Gamze K. E.

7 Ağustos 2025 10:48
Ya hayır demek için de yapıyor ama bu oyun oynama şeklinde kafa sallama. Eklemeyi unutmuşum ağlarken ve heyecanlandığında da kanat çırpıyor
B

Bahar K.

7 Ağustos 2025 11:06
Benim oğlum bir aydan uzun süre bulduğu her nesneyi çeviriyor ve seyrediyordu. Bir haftalığına köye gittik orada su ve toprakla çok haşır neşir olunca çevirme işini unuttu sanırım şuan yapmıyor. İlgisini dağıtın başka şeylere yönlendirin belki faydası olur. Belli bir dönem bazı şeyleri yapıyorlar sonra bırakıyorlar
Cansu K. E.

Cansu K. E.

Emzirme Danışmanı

7 Ağustos 2025 11:11
Bu tip şüphelerinizde çocuk doktorunuzdan görüş isteyin. Son zamanlarda sosyal medyada dehşet bir korku furyası var. Osman Hoca bile anlatmıştı ben bile oğlumda 12-13 aya kadar acaba dedim diye. Her gördüğünüz her okuduğunuza takılmayın kendinizi korkutmayın. Bazen gerçekte hiç bir önemi olmayan hareketler oluyor hatta çoğunlukla öyle oluyor.
Yani içinizi rahatlatmak adına şöyle örnek vereyim, oğlum 7,5 aylık bir süredir kafasını sağa sola sallıyor çünkü bizde onu severken seslenirken farkında olmadan bunu yapıyoruz yada o yaptığında gülümsüyoruz, oda bu davranışı tekrarlıyor. Hepsi bu.
G

Gamze K. E.

7 Ağustos 2025 14:55
Cansu hanım çok teşekkür ederim gerçekten içimi rahatlattınız 🙏🏻 inşallah hepimizin çocukları sağlıklı olur

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir