Kafa Sallama

87 görüntüleme
B

Burcu A. ..

18 Temmuz 2025 03:57
Kızım 9 buçuk aylık ara ara kafasını sağ sol sağ sol şeklinde 2 üç defa sallıyor arka önde yapıyor sebebi ne olabilir
Fatma U.

Fatma U.

Uzman Psikolog

18 Temmuz 2025 06:12
9,5 aylık kızınızın zaman zaman kafa sallama hareketleri sergilemesi, özellikle arka arkaya ve ritmik bir şekilde olması, bebeklik döneminde sıkça rastlanan durumlardan biridir. Bu tür davranışlar genellikle gelişimsel bir aşamanın parçası olabilir ve çoğu zaman endişe verici bir duruma göstermez . Bebekler bu hareketleri kendilerini sakinleştirmek, rahatlatmak, uykuya dalmadan önce veya yeni edindikleri motor becerileri keşfetmek amacıyla yapabilirler. Ayrıca, bazen ilgi çekme veya sadece bir rutin veya alışkanlık oluşturma çabası da olabilir. Nadiren de olsa, bazı tıbbi durumlarla ilişkili olabilse de, bahsettiğiniz sıklık ve yaş göz önüne alındığında, genellikle “iyi huylu” kabul edilir. Eğer bu davranışlar sıklıkla tekrarlanıyor, çocuğunuzun uykusunu veya günlük aktivitelerini olumsuz etkiliyor, başka gelişimsel endişeleriniz varsa veya size herhangi bir şekilde huzursuzluk veriyorsa, bir çocuk doktoruna danışmanız her zaman en doğrusudur. Doktorunuz, çocuğunuzun genel gelişimini değerlendirerek size daha spesifik bir rehberlik sağlayacaktır. Bu durumun, ebeveyn olarak doğal endişenizi anladığımı ve genellikle masum bir durum olduğunu lütfen unutmayın.
B

Büşra T.

18 Temmuz 2025 06:17
Benim kızımda da vardı 8 aydan sonra başlamıştı hatta burada sormuştum şuan 10,5 aylık geçti çok şükür doktorumuz sorun olmadığını çoğu çoçukta olabileceğini söyledi sağlık ocağındaki ebemizde sıkılınca uykusun gelince yapabilir hatta seni taklit ediyorda olabilir demişti düşününce onu severken bazen kafamı salladığımı farkettim şuan her harekete dikkat ediyorum 😂 çok şükür geçti

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir