Kafa Küçüklüğü / Mikrosefali

553 görüntüleme
G

Gülhan H. Ö.

23 Aralık 2025 07:28
02/24/2025 doğumlu kız bebek
Doğumda: 35 cm
• 5. ay: 37,2 cm
• 7. ay: 40 cm
• 8. ay: 41 cm
• 9 buçuk aylık: 42 cm
Bıngıldak hâlâ kapanmadı. Yürüme veya emekleme hâla yok ama yürüteçte koşuyor resmen. Desteksiz oturuyor ama bazen kendini geriye doğru bırakıyor o yüzden arkasını yastıksız bırakamıyoruz. Onun haricinde oyuncak kavrama el değişme falan hepsini yapıyor. Doktor benim kafamında küçük olduğunu genetik olabileceğini söyledi ama endişeliyim. Microsefali olabilir mi
A

Ayse G.

23 Aralık 2025 09:21
Doğumda bana da kafa çapı on persentil altında mikrosefali olabilir denmişti meğer doğumdan kaynaklı imiş düzenli büyüdü kafası sonra. Doktor da genetik temelli olabileceğini söylemiş, bence endişe etmeyin. Ben CDC milestones isimli uygulamadan gelişim basamaklarını takip ediyorum size de öneririm. Bize bıngıldak açıkken ultrason da bakılmıştı 2 haftalık falandı sorun çıkmadı, doktorunuz uygun görürse yönlendirirdi mutlaka. İçiniz rahat etmezse ikinci bir doktora danışın dilerseniz. Sağlıkla büyüsün evladınız
G

Gülhan H. Ö.

24 Aralık 2025 19:39
Microsefali teşisi koydular mı peki yoksa sıradan kafa küçüklüğü mü diyorşar
G

Gülcan Ş.

24 Haziran 2026 17:12
Gülhan Hacıfazlıoğlu Öztürk
Microsefali teşisi koydular mı peki yoksa sıradan kafa küçüklüğü mü diyorşar
Merhaba çok gecmıs olsun uzun bir aradan sonra yazıyorum ama bebeğinizin kafası nasıl gelişti mi
G

Gülhan H. Ö.

24 Haziran 2026 17:26
Evet gelişiyor yavaşta olsa. Bıngıldağı hala küçükte olsa açık ve şuan 44.5 yada 45 cm olması lazım tam hatırlamıyorum. (16aylık) yürümeye falanda başladı
G

Gülcan Ş.

24 Haziran 2026 17:44
Evet gelişiyor yavaşta olsa. Bıngıldağı hala küçükte olsa açık ve şuan 44.5 yada 45 cm olması lazım tam hatırlamıyorum. (16aylık) yürümeye falanda başladı
Yaa benim kızım da 12 aylık baş çevresi 43 ölçüldü bugün doktor mikrosefali olabilir dedi ama kızım 3 kez nöbet geçirdi 6. Aydan sonra gelişimi durdu kabızlık sorunuyla asla baş edemıyoruz gerçekten mikrosefali olabilir mi diye düşünüyorum ama emekliyor oturuyor ismine dönüyor anne dede gibi kelimeler de var ama ben ve eşim minyonuz da
G

Gülhan H. Ö.

24 Haziran 2026 17:47
kabızlık bizimde büyük problemimiz ama dediğim gibi durmadı gelişimi. Sadece çok yavaş ilerliyor. Oluruna bırakmak gerekiyor galiba zaman gösterecek. Genel olarak görüntüde de bir bozukluğumuz yok çünkü
G

Gülcan Ş.

24 Haziran 2026 21:57
kabızlık bizimde büyük problemimiz ama dediğim gibi durmadı gelişimi. Sadece çok yavaş ilerliyor. Oluruna bırakmak gerekiyor galiba zaman gösterecek. Genel olarak görüntüde de bir bozukluğumuz yok çünkü
Peki kilo alımı nasıldı
G

Gülhan H. Ö.

24 Haziran 2026 22:00
Doktorumuzun söylediğine göre normal gidiyor. 2900 doğdu şuan 9200 ama şimdi bu ay bronşit oldu zayıfladı biraz. Boyuda normal gidiyor. Yani anne babası olarak bizde minyonuz onunda etkisi var.
G

Gülcan Ş.

24 Haziran 2026 22:06
Doktorumuzun söylediğine göre normal gidiyor. 2900 doğdu şuan 9200 ama şimdi bu ay bronşit oldu zayıfladı biraz. Boyuda normal gidiyor. Yani anne babası olarak bizde minyonuz onunda etkisi var.
Anladım Rabbim şifa versin sizinkine benimkine hepimizinkine vakit ayırıp cevapladığını için teşekkür ederim benim kızım epilepsi hastası 2400 dogdu 6. Aydan sonra 1 ay ve 40 gün arayla 3 kez nöbet geçirdi boy kilo ve baş geliş gelişmiyor durmuş sanki kızım da iştahlı degıl mama pek sevmez içmez 12 aylık 7 kilo baş geliş 43 cm boyda 70 cm mikrosefali olabilir genetik test sonucunu bekliyorum dua edin bana oda temiz çıksın gastroenteroloji bölümüne gönderildim kabızlık ıcın mama başlanılsın demişti pediatri doktoru. Ama doktorumuz olmadığı için gidemedim bugün aklıma takılan şey mikrosefali iydi sadece eşim ve bende minyonuz
G

Gülhan H. Ö.

24 Haziran 2026 22:22
Estafurullah ne demek… Sizleredr bizlerede şifa dilerim Rabbimden. Çok geçmiş olsun gerçekten süreç çok zor sizi çok iyi anlıyorum ve bunların geçeceğine inanıyorum. Bence hiç bir şey korktuğumuz gibi olmayacak kalbimizi ferah tutmaya çalışalım ❤️
G

Gülcan Ş.

25 Haziran 2026 06:00
Estafurullah ne demek… Sizleredr bizlerede şifa dilerim Rabbimden. Çok geçmiş olsun gerçekten süreç çok zor sizi çok iyi anlıyorum ve bunların geçeceğine inanıyorum. Bence hiç bir şey korktuğumuz gibi olmayacak kalbimizi ferah tutmaya çalışalım ❤️
İnsallah bu minikler acı çektikçe annelik duygusu daha baskım oluyor işte
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir