Kafa Düzlüğü
170 görüntüleme
K
K.Y
26 Haziran 2026 12:07
Bebeğim sürekli sırtüstü yatmayı severdi uğraştım habire yan yatsın diye yapabildigim kadarını da yaptım ancak birazcık düzlük var bu düzeltilebilir mi kafa düzdüğü ne zamana kadar düzeltilebilir
K
K.Y
26 Haziran 2026 12:09
ilk zamanlardan beri kayınvalidem aman düz olmasın dikkat et kafası düz bak bunun diye diye daraldı beni artık yeter dedim bir ara şimdi onu haklı çıkarmak da istemiyorum
N
Nur ..
26 Haziran 2026 12:16
Bebeğiniz kaç aylık ? Benim bebeğim 10 aylık başta sağda düzlük vardı sağına çok yatırmadım tummy time yaptırdım bol bol o düzeldi şu an ensede var biraz dönmeyi öğrendiğinden beri sırt üstü yatmıyo ama ya yüz üstü ya yan yatıyo

Duygu B. B.
26 Haziran 2026 12:22
Bolca kucakta vakit, bolca tummy time. Bir de kafa düzlüğü için yastıklar var ben yeni yeni kullanmaya başladım. Ortası delikli. Onları deneyebilirsin.
K
K.Y
26 Haziran 2026 12:32
Bebeğiniz kaç aylık ? Benim bebeğim 10 aylık başta sağda düzlük vardı sağına çok yatırmadım tummy time yaptırdım bol bol o düzeldi şu an ensede var biraz dönmeyi öğrendiğinden beri sırt üstü yatmıyo ama ya yüz üstü ya yan yatıyo
K
K.Y
26 Haziran 2026 12:33
Bolca kucakta vakit, bolca tummy time. Bir de kafa düzlüğü için yastıklar var ben yeni yeni kullanmaya başladım. Ortası delikli. Onları deneyebilirsin.

Duygu B. B.
26 Haziran 2026 12:34
Şuan 5 aylık yine de işe yarar mı peki

Afranur K.
26 Haziran 2026 12:37
Düz kafa yastığı iki tip de kullandım çok işe yaramadı, hatta önerilmiyor bile.
5. Aydan sonra destekli oturma/ desteksiz oturma sürecinin başlaması. Bebeğin sürünme emekleme dönemine girmesi kafa baskısını azalttığı için bizdeki düzelme iyileşti. Şu an 9 aylık bir sıkıntımız yok.
Ancak bol bol tummy time yaptık, gün içinde kafasına hiç baskı gelmemesini sağladım. Bir de bu eğimin bir derecesi var, baş ölçümü sırasında hemşireler ve doktorlar uyarıyorlar ama rutin kontrolde sorarsınız. Eğer sıkıntısız derecede ise kendiliğinden düzeliyor ilerleyen dönemde.
Bu arada yenidoğan bebeğin uyku güvenliği açısından yatabileceği tek pozisyon sırt üstüdür. Yüz üstü ve yan pozisyonlar ani bebek ölüm sendromuna sebep olur. Bundan dolayı üzülmeyin. Sadece tummy time ı bol bol yapmak çok önemli. Buna dikkat edin derim.
5. Aydan sonra destekli oturma/ desteksiz oturma sürecinin başlaması. Bebeğin sürünme emekleme dönemine girmesi kafa baskısını azalttığı için bizdeki düzelme iyileşti. Şu an 9 aylık bir sıkıntımız yok.
Ancak bol bol tummy time yaptık, gün içinde kafasına hiç baskı gelmemesini sağladım. Bir de bu eğimin bir derecesi var, baş ölçümü sırasında hemşireler ve doktorlar uyarıyorlar ama rutin kontrolde sorarsınız. Eğer sıkıntısız derecede ise kendiliğinden düzeliyor ilerleyen dönemde.
Bu arada yenidoğan bebeğin uyku güvenliği açısından yatabileceği tek pozisyon sırt üstüdür. Yüz üstü ve yan pozisyonlar ani bebek ölüm sendromuna sebep olur. Bundan dolayı üzülmeyin. Sadece tummy time ı bol bol yapmak çok önemli. Buna dikkat edin derim.
N
Nur ..
26 Haziran 2026 12:38
Bize 5 aylıkken kask önermişlerdi Osman hocaya götürdük o da gerek yok tummy time la düzelir dedi büyük ölçüde düzeldi siz de elinizden geleni yapın 1 yaşına kadar düzelir umarım
T
Tuğba B. ..
26 Haziran 2026 14:08
Bıngıldak kapanana kadar düzeşebilir sonrası pek işe yaramıyor. Ben düz kafa yastığı kullandım. Gündüzleri yan yatırdım yüz üstü yatırdım ama hep gözüm üstündeydi düzeldi kafası
E
Ebru
26 Haziran 2026 14:25
Benim kızımın da kafası düzleşmişti 3. Aydan itibaren bariz farkediliyordu çok streslenmiştim ki 5. Aya girmesi ile düzelme başladı. Bol bol yüzüstü vakit geçirdik sürekli oturma çabaları oldu geceleri de kendi yüzüstü yatmaya başladı. 7. Aydayız şu an yuvarlaklaşma oldu. Size tavsiyem gündüz hep yerde vakit geçirin yuvarlansın dursun oturmaya emeklemeye başladıkça düzeliyor.
K
K.Y
26 Haziran 2026 15:08
Çok teşekkür ederim herkese 🙏🌸

Yeşim ..
26 Haziran 2026 15:53
Benim bebeğimde de düzleşme var ama kafasının sağ tarafı şuan 3.5 aylık düzelir mi
K
K.Y
26 Haziran 2026 23:07
Benim bebeğimde de düzleşme var ama kafasının sağ tarafı şuan 3.5 aylık düzelir mi
Siz biraz daha dikkat edin bence düzelir zamanınız geç olmadan

Yeşim ..
26 Haziran 2026 23:08
Teşekkür ederim
Yükleniyor...