Kafa Düzleşmesi

232 görüntüleme
Sibel

Sibel

Premium Üye
30 Ağustos 2026 18:29
4.5 aylık bebeğin kafasında düzleşme var sırt üstü yatma kaynaklı. Ne yapabilirim ?
Elif T.

Elif T.

30 Ağustos 2026 18:32
tummy time yapabilirsiniz
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
30 Ağustos 2026 18:40
Merhaba,

Bebeğin kafasında düzleşme olması, genellikle sırt üstü yatma sonucu oluşan plagiozefaliye bağlıdır. Bu durum, bebeğin kafasının bir tarafının düzleşmesi sonucu ortaya çıkabilir.

Bebeğiniz 4,5 aylıkken, bu durumu düzeltmek için bazı önlemler alabilirsiniz:
1. Karın Üstü Yatma: Bebeğinizi günde birkaç kez karın üstü yatırarak oynayın. Bu, kafasının şekillenmesine yardımcı olacaktır.

2. Pozisyon Değişikliği: Bebeğinizi uyuturken, bazen sağ, bazen sol tarafına yatırabilirsiniz. Bu sayede, kafasının her iki tarafının da eşit derecede şekillenmesini sağlayabilirsiniz.

3. Tummy Time: Bebeğinizin karın üstü yatmasını teşvik edin. Oyuncaklar veya diğer nesneler kullanarak bebeğinizi bu pozisyonda daha uzun süre kalmaya teşvik edebilirsiniz.

4. Bebek Taşıyıcıları ve Kundak: Bebeğinizi taşıyıcı veya kundak içindeyken pozisyonunu değiştirerek, kafasının şekillenmesine yardımcı olabilirsiniz.

Eğer düzleşme durumu ciddi ise, bir uzmandan (örneğin, çocuk doktoru veya fizyoterapist) tavsiye almanız gerekebilir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
İ

İpek O.

30 Ağustos 2026 19:39
Benim bebegimde oleydi hata bir tarafi biraz daha yuksekti simdi alti aylik hem tummy tamide esiysizlik gecti ama duzlesme var oda zamanla gecer diye dusunyorum beyin cerahinada gitik eger ciddi degilse gececek sorun yok dedi takipte kalalim dedi
M

Melike M.

30 Ağustos 2026 20:35
İpek Oztemel
Benim bebegimde oleydi hata bir tarafi biraz daha yuksekti simdi alti aylik hem tummy tamide esiysizlik gecti ama duzlesme var oda zamanla gecer diye dusunyorum beyin cerahinada gitik eger ciddi degilse gececek sorun yok dedi takipte kalalim dedi
Degişme elbet biraz oluyormyş ama ciddi bi degişme beklenmemeliymiş.Ben olsam sırt üstü yatmasını engellerdim .Daha çok sağa ve sola yatırırdım.Sırtına destek koyarsanız dönemez bence.Tummy time çok etkili mi bilmiyorum.Benim oğlum hiç yapmak istemezdi aşırı ağlardı kafa şekli şuan çok güzel ama.Bence tamamen yatış şeklinden dolayı oluyordur
Sibel

Sibel

Premium Üye
30 Ağustos 2026 20:37
Melike Molla
Degişme elbet biraz oluyormyş ama ciddi bi degişme beklenmemeliymiş.Ben olsam sırt üstü yatmasını engellerdim .Daha çok sağa ve sola yatırırdım.Sırtına destek koyarsanız dönemez bence.Tummy time çok etkili mi bilmiyorum.Benim oğlum hiç yapmak istemezdi aşırı ağlardı kafa şekli şuan çok güzel ama.Bence tamamen yatış şeklinden dolayı oluyordur
Uykusu düzenli olsa keşke bence de yatış şekli etkilidir…
M

Melike M.

30 Ağustos 2026 20:40
Sibel
Uykusu düzenli olsa keşke bence de yatış şekli etkilidir…
Benim bebegimde öyle çok huysuzdu ve düzensiz uyku saatleri vardı.Uyku saaylerine 5-6 gün dikkat edin ne zamab uykusu geliyor diye uyku aralıklarını ayarlayın sonra hep o saatte uyutun.Artık büyümüş çünkü biraz uyku saatleri netleşmeye başlar artık
D

Dilek S.

30 Ağustos 2026 21:48
Gün içinde tummy time yaptırın.Geceleri her iki tarafa eşit yatırın.5. Ayda destekli kucağımızda oturtabilirsiniz.Ama uyurken yan yatmasına dikkat ederseniz büyük ölçüde düzeliyor.Eğer içiniz rahat etmez ve düzelmeyecek bir seviye de olduğunu düşünürseniz bebekler için kask öneriyor doktorlar.
Hatice N.

Hatice N.

30 Ağustos 2026 22:10
çok ciddi boyutlarda değilse emeklemeye yüz üstü durmaya iyice alışınca geçiyor benim oğlum 8,5 aylık düzdü kafasının arkası kendi kendine geçti
İ

İpek O.

30 Ağustos 2026 22:23
Düzleşme geçmeseydi eğer çoğu kişinin kafası düz olurdu diye düşünyorum yaşı buyudukce duzelir diye dusunuorum ama mutlaka doktorda görsün
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir