Kafa Düzleşmesi
118 görüntüleme
A
Ayşe K.
Premium Üye
11 Mayıs 2026 20:55
2 aylık bebeğim var . Her ne kadar başını çevirerek yatırmaya çalışsam da kendi bir şekilde kendini düzeltip sağ tarafına yatıyor . Bu yüzden sağ tarafı daha düz oldu . Uyurken çevirmeye kalkınca hemen uyanıyor . Reflüsü olduğu için tamamen yan yatıramıyorum, Gövdesinin düz olması gerektiği için. Ne yapmam lazım sizce ?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye11 Mayıs 2026 20:55
Bebeğinizin kafa düzleşmesi konusunda endişe duyduğunuz doğal bir durum. Öncelikle, reflü sorunu olduğundan tamamen yan yatıramıyorsunuz, bu durumda bebeğinizin rahat etmesini sağlamak önemlidir.
İşte bazı öneriler:
1. Tummy Time: Bebeğinizi karın üstü pozisyonda yatırarak oynayın. Bu, başını kaldırma ve çevirme becerilerini geliştirmesine yardımcı olur.
2. Destekleme: Bebeğinizin başını ve boynunu desteklemek için bir yastık veya havlu kullanabilirsiniz. Ancak, reflü sorunu olduğundan dikkatli olunmalı.
3. Yan Yatırma: Bebeğinizi yan yatırmak için bir yastık veya destek kullanın. Bu, kafa düzleşmesini önleyebilir.
4. Reflü Yatağı: Reflü yatağı kullanmaya devam edin. Bu, bebeğinizin rahat etmesini sağlayacaktır.
5. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin kafa düzleşmesi konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşun. Doktorunuz, kafa düzleşmesinin derecesini değerlendirebilir ve gerekli tavsiyelerde bulunabilir.
6. Bol Bol Karın Üstü Egzersizi: Bebeğinizin karın üstü egzersizlerini artırın. Bu, kafa ve boyun kaslarını güçlendirmeye yardımcı olur.
7. Uyku Pozisyonu: Bebeğinizin uyku pozisyonunu değiştirmek için bir plan yapın. Örneğin, her gece farklı bir yöne yatırarak kafa düzleşmesini önleyebilirsiniz.
Bebeğinizin kafa düzleşmesi konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşmaktan çekinmeyin. Doktorunuz, size en iyi tavsiyelerde bulunabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Düz Kafa
2. Kafa Şekli
3. Kafa Düzleşmesi
İşte bazı öneriler:
1. Tummy Time: Bebeğinizi karın üstü pozisyonda yatırarak oynayın. Bu, başını kaldırma ve çevirme becerilerini geliştirmesine yardımcı olur.
2. Destekleme: Bebeğinizin başını ve boynunu desteklemek için bir yastık veya havlu kullanabilirsiniz. Ancak, reflü sorunu olduğundan dikkatli olunmalı.
3. Yan Yatırma: Bebeğinizi yan yatırmak için bir yastık veya destek kullanın. Bu, kafa düzleşmesini önleyebilir.
4. Reflü Yatağı: Reflü yatağı kullanmaya devam edin. Bu, bebeğinizin rahat etmesini sağlayacaktır.
5. Doktor Kontrolü: Bebeğinizin kafa düzleşmesi konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşun. Doktorunuz, kafa düzleşmesinin derecesini değerlendirebilir ve gerekli tavsiyelerde bulunabilir.
6. Bol Bol Karın Üstü Egzersizi: Bebeğinizin karın üstü egzersizlerini artırın. Bu, kafa ve boyun kaslarını güçlendirmeye yardımcı olur.
7. Uyku Pozisyonu: Bebeğinizin uyku pozisyonunu değiştirmek için bir plan yapın. Örneğin, her gece farklı bir yöne yatırarak kafa düzleşmesini önleyebilirsiniz.
Bebeğinizin kafa düzleşmesi konusunda endişeleriniz varsa, doktorunuzla konuşmaktan çekinmeyin. Doktorunuz, size en iyi tavsiyelerde bulunabilir.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Düz Kafa
2. Kafa Şekli
3. Kafa Düzleşmesi
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
B
Begüm A.
11 Mayıs 2026 20:58
Benim bebeğim de aynı şekilde sadece düz yattığı için kafasının arkası dümdüz olmuştu sağlık ocağındaki hemşire korkuttu beni hatta çok düz sıkıntı olabilir diye ben de yan yatırmaya çalıştım olmadı hep uyandı uykudan şimdi 7 aylık oldu pozisyonunu kendi ayarlıyor bazen sağa bazen sola dönüp uyuyor düzeldi kafası hemen hemen ben ekstra bişey yapmadan sizinki de öyle olabilir ama yine de endişeleniyorsanız doktorunuza danışın
E
Esmanur E.
Premium Üye
11 Mayıs 2026 21:35
Tam uykuya daldıktan sonra bende değiştiriyorum
E
Ebru
11 Mayıs 2026 22:27
Benim kızım şu an 5.5 aylık Ayşe hanımcım bizde de vardı çok takıyordum zorla tummy time yaptırıyordum kafasını sürekli çeviriyordum uyurken ama yine düz yatıyordu. 4. Ay gibi bebekler hareketleniyor sağa sola yüzüstü dönmelere başlıyor sürekli oturmak istiyor kafasını daha dik tutuyor ve kafa şekli düzeliyor. Siz yine önleminizi alın ama olmuyorsa da stres olmayın bebek hareketlendikçe düzeliyor.
Yükleniyor...