Kafa Düzleşmesi

205 görüntüleme
Emine🌺

Emine

15 Eylül 2025 22:45
Bebeğim 5 buçuk aylık kafasında eğrilik vardı pozisyonla düzeldi ama düzlük düzelmedi beyin cerrah kask tedavisi başlayalım dedi balına gelen var mı neler yaptınız kask taktırmalımı düzelir mi çok düz
A

Ayşe N. Ç.

15 Eylül 2025 23:26
Merhaba böyle bir durum yaşamadım ama 3-4 aydan sonra kafa düzlüğü değişmez artık diyor çoğu çocuk doktoru.
E

Es

15 Eylül 2025 23:30
Merhaba, kask önerilen arkadaşlarım oldu ama kullanmadılar. Sanırım en çok bu aylarda fayda sağlıyormuş onların bebekleri daha büyüktü. Şimdi 10. aydalar çok bir değişim yok düzleşme ile ilgili, doktorları yürümeye başlayınca da düzelebilir bir miktar demiş. Şezlong tipi ana kucağında uyutmayı önermişti düşünürseniz, hala öyle yapıyorlar uykularını olabildiğince. Kasklar çok pahalı, %100 tedavi garantisi yok, bebekler için de konforlu değil pek. Günde 23 saat takılması öneriliyor bu da her bebek için kolay bir durum değil.
İ

İpek B. Z.

16 Eylül 2025 09:37
Merhaba Emine Hanım, benim oğlum 6bucuk aylıkken başladık kask kullanmaya, sag taraf düzdü bizde. Su an 9 aylik. Şimdiden bayagi düzeldi 2 bucuk ay içinde. Yaklasik 6 ila 7 ay takacak dediler. Ne kadar erken baslanirsa o kadar erken düzeliyor. Kaskla ilgili merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Geçmiş olsun.
Emine🌺

Emine

16 Eylül 2025 10:34
Ay ipek hanım nasıl alıştı zor oldu mu terletti mi huzursuz oldu mu
R

Rumeysa

16 Eylül 2025 10:57
Merhaba İpek Hanım, benim oğlumda da kafa eğriliği var 3.ayından sonra oldu şuan 9ay 25 günlük doktorlar zamanla geçer dediler hiç bi değişim yok kask tedavisini merak ediyordum doktorlarda bişey demediler bu konu hakkında süreç nasıl oldu biraz bilgilendirir misiniz?
Emine🌺

Emine

16 Eylül 2025 12:33
Beyin cerraha gidin rümeysa hanım
İ

İpek B. Z.

16 Eylül 2025 13:37
Aksam ayrintili yazacağım Rümeysa Hanım.
R

Rumeysa

16 Eylül 2025 13:43
Çocuk sağlık yönlendirmedikçe randevu alamıyorum cerraha
İ

İpek B. Z.

16 Eylül 2025 14:20
Rümeysa Hanım, simdi vakit buldum yazmaya. Bebeğimi 6 aya kadar hep ayni doktora götürdüm, 2. ayda ultrasonda tortikolis çıkmamıştı ama asistanlar ölçüm yaptigi icin yanıldıklarını düşünüyorum ben, oğlum hep sağa yatik tutuyordu boynunu ve sağa yatiyordu ama ağır bir tortikolis yoktu. Doktor yastıkla destekleyin dedi benim inatla sormama anlatmama bebegin boynunu göstermeme, kulaklarının durusunun bile farkli olduğunu göstermeme ragmen. Ben pimpirikli anne etiketini göze alip 4. ayda fizyoterapiste götürdüm ve çocuğun boynu rahatladi kafasini dik tutmaya basladi ama hep sağa yatmayi tercih etmeye devam etti. Çevirince uyanip ağladığı icin pek kıyamadık. 6 ayin sonunda doktor değiştirdim. Yeni doktor artik pozisyon degistirme veya yastıkla düzelmez kask tedavisi lazim dedi. Bizim olduğumuz sehirde devlette yapılan yer yoktu. O nedenle özel bir kask merkeziyle iletişim kurduk, bizden bebeğin kafasının sag sol arka ön fotosunu isteyip baktilar ve onlar da şiddetli eğrilik olduğunu dogruladilar. Ilk randevuda ölçüm yapildi, 10 gün sonra kask takıldı. iIlk birkaç gün alistirma gibi belli araliklarla takıp çıkardık sonra günde 23 saat kullanıma başladık. Osman hoca bir videoda 9 aylıkken kask tedavisi öneriyordu. Kimi çocuğun düzeliyor ama kimisi gerçekten kask gerekiyor. Kulakları ayni hizada degildi mesela bizimkinin, gözün biri dikkatli bakinca daha arkadaydi cünkü alnın iki tarafi da asimetrik. 2bucuk ayda bayagi yol kat ettik🙏
R

Rumeysa

16 Eylül 2025 22:51
Teşekkür ederim İpek Hanım, ben ilk ay dışında aynı memeden emzirdim ondan sebep olduğunu düşünüyorum. Osman hocanın videosunu izledim 12 aydan sonrası düzelmesi zor olur diyordu, bu haftaya tekrar randevu alıp göstereceğim içim rahat değil zamana da bırakamıyorum umarım güzel ilgilenen işinin ehli bi doktora denk gelirim. Size de çok geçmiş olsun Allah’ın izniyle bebişiniz hep sağlıklı olur☺️
İ

İpek B. Z.

16 Eylül 2025 22:57
Cok teşekkür ederim Rümeysa Hanım, size de geçmiş olsun. Umarim her sey yoluna girer bebisiniz ve sizin için ❤️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir