Kafa Düzleşmesi
98 görüntüleme
E
Emine
16 Ağustos 2025 10:19
Bebeğim 4 aylık kafasının arkasında düzleşme var kask merkezi kask takmak istedi çocuk doktorumuz kendisi düzelir dedi pozisyon yapıyorum bebiş izin vermiyor tummy time yaptırıyorum bolca başka ne yapabilirim kasksız düzelir mi başına gelen var mı
C
Cigdem K.
16 Ağustos 2025 11:01
Bizim de kafasinin sag arka kisminda duzlesme var. Haftaya 4 ay bitiyor bebegimin, doktorumuz tummy time suresini ve sikligini artirin, diger tarafta uyutmaya calisin dedi. Bir de yuzustu uyumaya basladi bebegim kendiliginden. Uyuyabiliyorsa gozetiminizde bu sekilde uyuyabilir dedi doktorumuz. 6. Aya kadar kendiliginden duzelme sansi cok yuksek kafanin. Kask gibi mudahaleler genelde 6 aydan sonra basliyor diye biliyorum. Gerek kalmazsa bence maruz birakmayin bebegi.
E
Emine
16 Ağustos 2025 11:23
Bende kask taktırmaktan yana değilim o yüzden başka yollar arıyorum pozisyon değişikliği pek işe yaramadı gibi hemen kendi dönüyor yüz üstü uyumuyor benimki daha inşallah düzelir biraz korktum böyle kalmasın inşallah sizinki de bir an önce düzelir
C
Cigdem K.
16 Ağustos 2025 11:25
Biraz sabirli olun. Bir ayda olmadi ki o sekil, bir ayda duzelsin. Siz sabirla pozisyon degisikligine ve tummy time’a devam edin. Kafalar hala yumusak, gelisir ve degisir.

Neslihan Ş.
16 Ağustos 2025 17:24
9 ayına kadar süresi var .kafanın şekil bozukluğu cok bariz değilse .bıngıldak takip edilmeli .genelde doktorlar kaskı 9 dan sonra öneriyor bebek dönmeye başlayınca inanın yan ve yüz üstü dönüyor birde oturma vs artacağı için gün içinde basınc azalacak ilk 3 ay zaten sürekli yerde olduğu için benim bebegimde oldu sonrasında kendi döndü yüz üstü yattı hep .korkmayın.
A
Aycan K. Ü.
1 Eylül 2025 15:21
Merhaba kask için ölçüm yaptırdınız mı