Kafa Düzleşmesi
238 görüntüleme
G
Gizem A.
16 Haziran 2025 07:08
4 aylık kız bebek, bu ay dr kontrolünde doktorumuz kafada düzleşme tespit etti. (Baslangıç-orta seviye) son derece dikkatliydim aslında. Düzeltmek için ne kadar bir süre boyunca neler yapmak lazım kask kullanmadan?
S
Seda S.
16 Haziran 2025 07:19
Merhaba benim oğlumda da 4 aylıkken kafa düzleşmesi başladı. Biz tummy time yaparak devam etmek istedik 6.ayına kadar hep yaptık fakat aynı zamanda yamuklukta olmaya başlamıştı çok az da olsa çünkü hep aynı yöne yatıyordu. Son olarak kask takmaya başladık ve faydasını gördük diyebilirim. Yamukluk hemen geçti zaten düzlükte yavaş yavaş geçti 4 ay kullandık daha kullanmamız gerekiyordu ama devam etmek istemedik bebeğimde rahatsız olmaya başlamıştı. Çıkardıktan sonra da kendi kendine düzeldi. Açık konuşmak gerekirse ben bunu tekrar yaşayacak olsam kask takmazdım. Sanki büyüdükçe kendiliğinden zaten düzelecekti gibi hissediyorum çünkü günde 23 saat takması gereken kaskı biz belki 4 5 saat anca takıyorduk ama yine de düzeliyordu. :)
G
Gizem A.
16 Haziran 2025 07:26
Cok tesekkur ederim🙏🏼
M
Meral G.
16 Haziran 2025 08:34
Biz de hafif düzleşme başlamıştı düz kafa yastığı kullandım bol bol yüz üstü aktivite yaptık ve 9. Ayda düzeldi.

Merve B.
16 Haziran 2025 08:41
Benim bebeğimin kafası dümdüzdü resmen ve yamukluk oluşmuştu. Kask vb kullanmadım zaten aşırı pahalı. Tummy time yaptık mümkün oldukça oturmaya başladıkça düzeldi şu an sıfır diyebilirim belli belirsiz bir yamukluk var yok düzeldi çok şükür
M
Melike A. ..
16 Haziran 2025 09:12
Bebişlerimizin kafası çok yumusak benim oğlumda yan yatırırdım hep kendi düz yatardı geri düzleşmişti birde önden sağ taraf basıktı doktor beyin cerrahı görsün hareketleri normal ama bıngıldak kapalı olabilr demişti mecbur o yüzden tomografi çekindi çok şükür açıktı herşeyi düzelir dedi doktor ve 1 ayda baya düzeldi yamukluğu düzleşmede aynı şekilde zaman geçtikçe düzeliyor bence biz anneler biraz tedirgin oluyoruz tabi
G
Gizem A.
16 Haziran 2025 18:28
Bugün bir klinikte ölçüm ve analiz yaptırdık. İdeal ölçülere çok yakın çıktı. Kask kullanımına gerek yok hatta bu aydan sonra daha kötü bir senaryo olmayacağı için( dönmeye başladığından) endişeli bir durum yokmuş. Önce manuel cetvel gibi sonra bir uygulama ile telefondan ölcüm yapılıyor. Oldukça detaylı bir döküman veriliyor sonuç için. Ölçüm&analiz ve yönlendirme ücretsiz. İhtiyaç duyan olursa ismini paylaşabilirim.
S
Sinem Ç.
17 Haziran 2025 11:27
Tummy time ve düzenli sağ sol yatmasına dikkat edebilirsiniz
K
Keziban Ö. ..
17 Haziran 2025 11:30
Tummy time da benim bebeğim 5 dk bile durmuyor sıkılıp ağlamaya başlıyo nasıl oyalayabilirim kafa düzleşmesi de var
G
Gizem A.
17 Haziran 2025 15:03
Kafasını kaldırmaya başladıysa dizlerinizin üzerinde tutabilirsiniz. Yastıkla oldugundan daha fazla kalabiliyorlar
K
Keziban Ö. ..
19 Haziran 2025 14:48
Evet başladı, teşekkürler ☺️