Kafa Çevresi Büyüklüğü Acilll
1571 görüntüleme
G
Gözde B.
17 Temmuz 2025 10:04
35+2 haftalık doğdu kafa çapı 33 cm kilo 2600 şuan 15 aylık kafa çağı 50 cm kilo 10.500 gram. Doktor kafa çapına büyük dedi bilgisi olan yazabilir mi
H
Hande ..
1 Aralık 2025 21:39
Merhaba temmuzda yazmıssınız ama son durumunuz nedir, benim kızımın da kafa capını saglık ocagındaki hemsireler büyük buldu, sizde durum nasıl acaba

Aysel K.
7 Aralık 2025 10:53
Oğlum 26+6 doğdu şuan 17 aylık düzeltilmiş 24 aylık ve kafası 50cm gayet normal
R
Ruveyde Ş.
13 Aralık 2025 11:10
Benimde ikizlerimin erkek olanında başvevresi buyuklugu çıktı nöroloji ve beyın carrah takıplıyız mr tomografı ultrason cekıldı boss sıvı artısı oldıgu benıng hıdrosefalı olduğu cıktı demem o ki bazen genetık yapısal bazende maalesef ki hstalık oldugunun göstergesı tanbş bas cevre buyuklugu yanında boy kg aylık gelısım tablosuna uygun olması gerekıyor
Y
Yasemin A.
14 Aralık 2025 17:29
Benim bebeğimde 35+2 haftalık 33cm baş olcusuyle doğdu şuan normal ayıyla 5 aylıkken 42.5cm di bence 17 aya göre50 cm iyi boşuna strese sokuyorlar
G
Göktuğmoms
2 Temmuz 2026 00:03
Merhaba baya olmuş ama son durumunuz nedir bizimde 21ay 52cm çıktı çok büyük dedi doktor mr ultrason istendi haftaya gideceğiz
R
Rahime
12 Temmuz 2026 20:42
Benimde ikizlerimin erkek olanında başvevresi buyuklugu çıktı nöroloji ve beyın carrah takıplıyız mr tomografı ultrason cekıldı boss sıvı artısı oldıgu benıng hıdrosefalı olduğu cıktı demem o ki bazen genetık yapısal bazende maalesef ki hstalık oldugunun göstergesı tanbş bas cevre buyuklugu yanında boy kg aylık gelısım tablosuna uygun olması gerekıyor
B
Büşra Ö.
3 Ağustos 2026 00:57
Benim bebeğim de hidrosefali eğer büyüme tespit ederseni hergün ölçmeniz gerekiyor fark görürseniz büyümeye devam ederse mutlaka beyin ve sinir cerrahı görmeli tanı konulduğunda şant ameliyatı olacaktır benim kızımda var çok şükür iyiyz şuan
R
Rahime
3 Ağustos 2026 21:56
Benim bebeğim de hidrosefali eğer büyüme tespit ederseni hergün ölçmeniz gerekiyor fark görürseniz büyümeye devam ederse mutlaka beyin ve sinir cerrahı görmeli tanı konulduğunda şant ameliyatı olacaktır benim kızımda var çok şükür iyiyz şuan
B
Büşra Ö.
3 Ağustos 2026 21:58
Gelişimi normalse yine de şant ameliyatı mı oluyor? Benim bebeğimin gelişimi iyi ama baş çevresi her ay 2 cm büyüyor hemen hemen
B
Büşra Ö.
3 Ağustos 2026 21:59
Gelişimi normalse yine de şant ameliyatı mı oluyor? Benim bebeğimin gelişimi iyi ama baş çevresi her ay 2 cm büyüyor hemen hemen
R
Rahime
3 Ağustos 2026 22:08
ve bıngıldakta sertlik şişlik olacaktır rahat olmayacak hidrosefalide bunlara dikkat edin
B
Büşra Ö.
3 Ağustos 2026 22:13
Yoo böyle belirtilerimiz hiç yok sadece baş çevresi büyük ve bıngıldak büyük denildi bizede. Çok endişeleniyorum ister istemez sürekli takip ediyorum ama kafası baya büyüdü 48 cm oldu
R
Rahime
3 Ağustos 2026 22:14
Büyüme devam ediyorsa mutlaka tekrar gitmenizi öneririm hidrosefali tanısı konulduysa bize de takip edin denildi büyüme de vardı doktor dedi ki beklemeye gerek yok dedi yapalım ameliyatı dedi yaptı büyüme devam ediyorsa mutlaka gidin 36 cmdi di bizimki bayadır da 36 devam editor şuan milim milim büyüyordu hergün mutlaka ona dikkat edin
B
Büşra Ö.
3 Ağustos 2026 22:23
Yarın nörolojiye gideceğiz tekrardan bizi genetik ve metabolizma doktoruna yönlendirdi orda testler yapıldı sonuçlarını alıp gideceğiz yarın ama bizi benign hidrosefali diye beyin ve sinir cerrahisine yönlendirmedi sadece teste gönderdi nöroloji doktoru
R
Rahime
3 Ağustos 2026 22:27
Yani benim kızda da öyle kusma mamayı yarım bırakma yoktu sadece fazla uyuyordu ve gözleri aşağı kayıyordu aşağı bakıyordu zaten bıngıldak şişse yönlendirirler diye düşünüyorum inşallah iyidir dikkatli olmanızı öneririm
Yükleniyor...