Kafa Arkası Düzlüğü
109 görüntüleme
M
Melike B. ..
16 Şubat 2026 10:13
Bebeğim 3 ay 26 günlük kafa arkasında düzlük oluştu. Kafa şekillendirici yastık kullansam düzelir mi bunu yaşayan var mı fikirlerinize ihtiyacım var ne yapsam düzelir
A
Arzu.G
16 Şubat 2026 10:29
Şekillendirici yastıkların bir faydası yok zamanınız varken bol bol karın üstü zaman geçirin oturmaya da başlamıştır zaten .uyku haricinde olabildiğince değmesin kafası yere .toparlar o merak etmeyin bizimki de öyleydi
M
Melike B. ..
16 Şubat 2026 10:30
Oturtmaya başlamalı mıyım henüz oturtmuyorum
M
Melike B. ..
16 Şubat 2026 10:30
Şekillendirici yastıkların bir faydası yok zamanınız varken bol bol karın üstü zaman geçirin oturmaya da başlamıştır zaten .uyku haricinde olabildiğince değmesin kafası yere .toparlar o merak etmeyin bizimki de öyleydi
A
Arzu.G
16 Şubat 2026 10:33
Oturtmaya başlamalı mıyım henüz oturtmuyorum aklıma takılıyor sürekli kafası
M
Melike B. ..
16 Şubat 2026 10:37
Ben [3.ayda](3.ayda) başlamıştım oturtmaya .Yanlış hatırlamıyorsam Osman Hoca da 3-4 aylarda diyordu

Afranur K.
16 Şubat 2026 10:53
Oturtmak için bi tık erken, biz 4.5 aylığız 4. Aydaki videosunda anlatıyor Osman bey destekli anne karnında oturtmaya başlayın diye. Ama buradaki en önemli kriteri bebeğin kafasını kendisinin tutmasu, eğer kafasını güzel tutan bir bebekse başlayabilirsiniz.
Kafa düzleşmesi bizde de var, yastıklar gerçekten işe yaramıyor. Bol bol tummy time yaptırın, sırt üstünden çok yüz üstü dursun yani. Yatırdığınızda da kafasını mutlaka tam sağ tam sol düzenli takip ederek yatırın, ben geceleri yapamıyorum geceleri sürekli tam sırt üstü yatmak istiyor ama gündüzleri ayağıma alıyorum uyuturken bacaklarım arasında tam sağa ya da tam sola yatırdığım için o şekilde uyuyor.
6. Aya kadar sıklıkla tummy time ve oturmaya başlaması ile düzleşme düzeliyormuş. Biz de 4.5 aylığız düzelmenin başladığı belli oluyor tahminimce oturması düzelince, gün içinde mama sandalyesinde felan oturmaya başlayınca tamamen iyileşecektir.
Kafa düzleşmesi bizde de var, yastıklar gerçekten işe yaramıyor. Bol bol tummy time yaptırın, sırt üstünden çok yüz üstü dursun yani. Yatırdığınızda da kafasını mutlaka tam sağ tam sol düzenli takip ederek yatırın, ben geceleri yapamıyorum geceleri sürekli tam sırt üstü yatmak istiyor ama gündüzleri ayağıma alıyorum uyuturken bacaklarım arasında tam sağa ya da tam sola yatırdığım için o şekilde uyuyor.
6. Aya kadar sıklıkla tummy time ve oturmaya başlaması ile düzleşme düzeliyormuş. Biz de 4.5 aylığız düzelmenin başladığı belli oluyor tahminimce oturması düzelince, gün içinde mama sandalyesinde felan oturmaya başlayınca tamamen iyileşecektir.
A
Arzu.G
16 Şubat 2026 10:57
Kafa şekli için ne yaptınız peki
A
Arzu.G
16 Şubat 2026 10:59
Ah evet afranur hanım haklı uyurken sırtı düz olacak şekilde kafasını sağa sola çevirebilirsiniz o da çok fayda eder
M
Melike B. ..
16 Şubat 2026 14:07
Doğumdan sonra uzun bir hastane sürecimiz oldu bebegimin değil benim .haliyle [2.ayina](2.ayina) kadar hatta 3 e kadar sadece sırt üstü yattı oğlum kucakta bile taşınmadi çok fazla . kafasının arkası dümdüz olmuştu nerdeyse [3.ayda](3.ayda) oturtmaya başladım uyumadigi zamanlarda bol bol karın üstü zaman geçirdi zaten uykuları da kısa süreli olduğu için tummy time için çok zaman oluyor. İlk başlarda uzun süreli yapamıyor zaten tutamiyor kafasını .sürekli ilgisini çekecek oyuncaklarla denedim. kafasını tutması daha da kuvvetlenince kilitli banyo oturaklari var bilirsiniz ondan aldım .heryere onunla oturttum yastıklarla da destekleyerek .sallanan ana kucaklarini sevmiyordu yoksa onu da kullanırdım . Oğlumun bingildagi çok erken kapandı kafa çevresi büyümesi minik santimlerle ilerledi ona rağmen düzeldi .sizin böyle sorunlariniz da olmadığı için kolaylıkla düzelir diye düşünüyorum
M
Melike B. ..
16 Şubat 2026 14:07
Ah evet afranur hanım haklı uyurken sırtı düz olacak şekilde kafasını sağa sola çevirebilirsiniz o da çok fayda eder
A
Arzu.G
16 Şubat 2026 14:11
Kaçıncı ayda kapandı peki bıngıldağı bizimde küçük diye söylüyor doktoe
M
Melike B. ..
16 Şubat 2026 14:14
[6.ayda](6.ayda) kapanmıştı bıngıldak tamamen .kafa yapısı biraz da genetik zaten