Kaç Saatte Bir Beslemeliyim?
278 görüntüleme
S
Sultan I.
30 Haziran 2025 20:56
3 buçuk aylık bebeğim sadece anne sütü alarak ilerledik kendi rahatsızlıgm dolayısı ile sürekli olarak besleyemiyorum . 3-4 saatten önce sütüm olmuyor. Gündüz beslenmesi için 4 saat Aralık çok mu fazla ?
Son 2 haftadır yetemiyorum gibi hissediyorum fakat mama asla almıyor , kilo alımı yavaşladı sanki ,ne yapabilirim ?
Son 2 haftadır yetemiyorum gibi hissediyorum fakat mama asla almıyor , kilo alımı yavaşladı sanki ,ne yapabilirim ?
B
Beyza E.
30 Haziran 2025 21:03
anne çayı içiyor musunuz sütünüzün artması için, eczanede damlada satılıyormuş bunun için deneyebilirsiniz ama bebek ağlayıp istemediği sürece yenidoğan zamanındaki gibi emzirmenize de gerek yok tabi bebeğinizin gelişimini bilmiyorum
S
Sultan I.
30 Haziran 2025 21:10
2 tane farklı mama denedim ama kabul etmedi hiçbir şekilde , en azından 1 öğün akşam üstü mama içse çok rahatlayacağm , özellikle akşamları yetersiz hissediyorum
S
Sultan I.
30 Haziran 2025 21:12
Süt artırmak için rezene ve dut çayları aktardan alıp düzenli tüketiyorum , 3 litre den aşağı olmayacak şekilde su tüketiyorum

Beyza E.
30 Haziran 2025 21:26
Akşama doğru göğüslerimizi boşalmış hissetmeniz normal yine de süt gelecektir, benim bebeğim 2 buçuk aylık akşam öyle oluyor yine de doyuyor. Siz bol su için dinlenmeye çalışın yeter :)

Beyza E.
30 Haziran 2025 21:53
https://youtu.be/yL2MFShYJw0?si=B0V-gXULkaQv_yiy
S
Sultan I.
30 Haziran 2025 21:54
Hepinize çok teşekkür ediyorum ♥️♥️♥️

Beyza E.
30 Haziran 2025 21:56
https://youtu.be/I3wzFBxH61w?si=Mar4p8CLvUN41o40
Ö
Özge Y.
30 Haziran 2025 22:32
Sankilerle kendinizi yemeyin. Bebeğiniz günde en az 5 kez çiş yapıyorsa ve tartıda kilo alımı iyiyse doyuyordur, sütünüz yetiyordur.
D
Dilek K.
2 Temmuz 2025 06:22
Neden saat tutuyorsunuz? Bebek istedikçe emzirin ki kilo alımı artsın sık emzirin. Memem doldu dolmadı bunlar eskilerin hurafesi. Meme dolup boşalan bir depo değil ve bebek çektikçe gelir. Meme dolması ne ya😁 Allah aşkına böyle şeylerle bebeklerinizi kalıba koyarak emzirmeyin. Kilo almasını istiyorsanız sık emzirin bakın nasıl hızla kilo alıyor. Siz de iyi beslenin ki bebiş tüm vitaminleri yeterli alsın
Ö
Özge Y.
2 Temmuz 2025 15:07
Münevver hanım meme dolar evet haklısınız, Dilek hanımın yaklaşımı yanlış olsa da söylediğinde doğruluk payı var ☺️ bebek emdiği sürece süt gelir. Beyin ne kadar süt üretmesi gerektiğini anlayana kadar memeler çok şişer ve sonrasında bebek ne kadar süt talep ederse o kadar süt üretilir. Bebeğiniz büyüdükçe o memelerdeki dolma durumu da kaybolacaktır zaten eğer hiperlaktasyon gibi bir durum yoksa. Siz bebek talep ettikçe emzirin sütüm az mı diye de hiç düşünmeyin. Sevgiler 🫶🏼

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
3 Temmuz 2025 18:39
Bebeğinizin kilo alımı güzelse her şey yolundaysa endişe etmeyin üç aylık bir bebek kendi acıktığı zaman çok güzel beslenecektir ısrar zorlama yapmayın unutmayın ki bebekler büyüdükçe besleme aralıkları uzar emme süreleri kısalır