Kaç Aydan Sonra Oda Karartma?

120 görüntüleme
M

Melike Ş. K.

18 Kasım 2025 09:55
Kaç aydan sonra bebeğin gündüz uykularında odanın karartılması daha iyi olur? Ya da loş?
3 ayı doldurduk ve bu zamana kadar cam önü dahil gece gündüz farkını anlaması için hep ışıklı odada yattı ama artık algıları daha açık. Loş ortam da yatırmak gece hissi uyandırır mı?
Ebe M.

Ebe M.

18 Kasım 2025 11:00
Ben gece gündüz ayrımı yapabilmesi için gunduz normal ışıkda gece karartma perdesi ile karanlık odada unutulması taraftariyim
D

Damla B.

18 Kasım 2025 11:03
Ben doğduğundan beri uykuya geçerken karanlık odada uyutuyorum. Gece oldu uyku vakti ve uyandığında da perdeleri ışıkları açıp "sabah oldu" mesajını veriyorum. Gece gündüz farkını bu şekilde öğrettim ben. Kızım ışık kapandığında veya ortam karanlıklaştığında uyku vakti olduğunu anlayıp uyku moduna geçiyor.
F

Fatma S.

18 Kasım 2025 11:30
Bende doğduğundan beri ilk hafta hariç geceleri sürekli loş ışıkta yatırdım. Gündüz perdeler açık akşam ezanı okuduğu gibi perdeyi örtüp loş ışığını açıyorum uykuya geçmesi her zaman zor oluyo bebeğimin ama akşam uykuları daha uzun gündüze göre
Fatma U.

Fatma U.

Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog

19 Kasım 2025 08:35
Merhaba 🌼Karartmayı doğduğu andan itibaren kullanabilirsiniz. Odanın tamamen karanlık olması (gece gibi), uyku döngüleri arasında geri dalmayı kolaylaştırır.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir