Kabızlıkla Nasıl Baş Ediyosunuz ?
93 görüntüleme
E
Esma T.
16 Şubat 2026 15:09
Her öğününe zeytinyağ koyuyorum armut kabak falan da veriyorum bebeğim 7 aylık oldu ama katı kaka yapıyo maalesef ve bu böyle ilerliyo başka birşey yapan var mı
F
Fatma S. ..
16 Şubat 2026 15:55
Öncelikle çok hızlı ilerlemedim ek gıda da.eğer bugun muz verirsem yarın mutlaka yulaf verdim.yada 2 öğün veriyorsanız aynı gün verin ikisini karıştırın verin.eğer biraz kabızlık var gibiyse mama kullandığı için mamayı ek gıdaya göre daha fazla verdim daha fazla kabızlık olmasın diye.yoğurt hergün veriyorum mesela. Armut biraz asidik sanki biraz kızarıklık yapıyor popo da.o yüzden elmayı daha çok kullanıyorum ama yulaf herzaman çok iyi geldi bize
E
Esma T.
16 Şubat 2026 15:59
Öncelikle çok hızlı ilerlemedim ek gıda da.eğer bugun muz verirsem yarın mutlaka yulaf verdim.yada 2 öğün veriyorsanız aynı gün verin ikisini karıştırın verin.eğer biraz kabızlık var gibiyse mama kullandığı için mamayı ek gıdaya göre daha fazla verdim daha fazla kabızlık olmasın diye.yoğurt hergün veriyorum mesela. Armut biraz asidik sanki biraz kızarıklık yapıyor popo da.o yüzden elmayı daha çok kullanıyorum ama yulaf herzaman çok iyi geldi bize
F
Fatma S. ..
16 Şubat 2026 21:02
Direk yulaf alıyordum ben. Suyla haşlayıp içine elmayı cam rendede yapıp koyuyordum. Yada kuru kayısıyı sıcak suda bekletin. Blender dan geçirin onu karıştırın yulafla o da olur.
T
Tuba
16 Şubat 2026 21:56
Sabah uyandığında çay kaşığının ucu kadar zeytinyağ veriyorum. Ara öğünlerinde kuru erik ve kayısıyı haşlıyorum blenderdan geçirip ne vereceksem o an içine bırakıyorum. Armutu haşlayıp blenderdan geçirip yumurta sarısı ile birlikte verebilirsiniz. Elma kabız yapabilir bizde yaptı muzu da hergün verirseniz kabız yapmıyor ama ara verip tekrar verirseniz kabız yapabilir. Balkabağı lifli kabız yapmıyor. Havuç mesela gaz yaparmış. Araştırmak lazım biraz