Kabızlık Tedavisi

776 görüntüleme
Edanur Ç.

Edanur Ç.

11 Aralık 2025 11:27
Merhaba, 1 yaşından itibaren bebeğimde kabızlık sorunu var. Bir çok ilaç denedik sadece dulcosoft işe yarıyordu fakat şuan piyasada yok. Bu sorunu yaşayanlar neler yapıyor acaba, doğal yöntemler işe yaramıyor. Makat çatlağı oluyor ilaç kullanmadığımızda. En son sokol kullandık o da kakayı turunculaştırdığı için kestik. Duphalac bir işe yaramamıştı. Şimdi mecburen tekrar duphalac kullanacağım. Alternatif bişeyler var mı?
S

Sefa Y. ..

11 Aralık 2025 11:29
@Edanur Çelik merhaba yazdıklarınızı görünce içim parçalandı şöyle bu zamana kadar 7-8 doktora götürmüşümdür özel devlet fark etmiyor hiçbiri çocuk cerrahına yönlendirmedi. Hepsi yaranın kendi kendine iyileşeceğini söyledi vücudun onu onaracağını söyledi sen kremlerini kullan dediler bana kremlerimi bir gün bile aksatmadım. Fakat şöyle bir problem de oldu ben krem sürdükçe çocuk kakasını yaptı yani krem sürdükçe uyarılmış oldu poposu böyle de bir kısır döngüye girdik maalesef krem sürmesem olmuyor sürsem olmuyor ben de ne yapacağımı şaşırdım dışta çatlak yok ama içi paramparça en yakın zamanda çocuk cerrahına götüreceğim
S

Sefa Y. ..

11 Aralık 2025 11:37
Sürekli sürekli böyle olması artık bizim psikolojimizi bozdu çoğu kişiye bunu anlatıyorum tabii kimse bu kadar yaşamadığı için beni anlayamıyor aynı yollardan geçtiğimiz için şu an ve sizinle bu durumu konuştuğum için biraz içimi rahatlatıyorum açıkçası yani sürekli düşünüyorum her akşam düşünüyorum bunun bir çözümü var mı bunun bir yolu var mı nasıl iyileşecek çocuğum diye artık doktora götürmekten de çocuk iyice hırçınlaştı oradaki sedyeye yatmak bile istemiyor yani sürekli p******* müdahale edildiği için yıprandı açıkçası ama bir yol kat edemedik lütfen bu mesajımı görürseniz cevap yazın
Edanur Ç.

Edanur Ç.

11 Aralık 2025 11:40
Az önce yanlışlıkla paylaştığım konuyu sildim o yüzden tekrar paylaştım. Yazdığım ilaçları gördünüz mü ? Proctolog fitil ve krem. Bunlar bizim için kurtarıcı oldu. Ve sudocremle madecassol
Edanur Ç.

Edanur Ç.

11 Aralık 2025 11:40
Bebeğiniz kaç aylık
Edanur Ç.

Edanur Ç.

11 Aralık 2025 11:45
@Sefa Yelegen
S

Sefa Y. ..

11 Aralık 2025 11:47
Evet evet gördüm ekran görüntüsü aldım
Bebeğim13.5 aylık şuan ek gıdadan beri böyleyiz
Edanur Ç.

Edanur Ç.

11 Aralık 2025 11:54
Fitilin içinde 10 tane var. Biz 3 kez kullandık ara ara çatlak tekrarladı çünkü. Bir sürü doktor gezdik profesöre bile götürdük.
Edanur Ç.

Edanur Ç.

11 Aralık 2025 11:56
Doktorumuz dedi ki madecassol ve sudocremi asla kesmeyin dedi. Çok şükür bize çözüm bulmuştu fakat dulcosoft piyasada olmadığı için ne yapacağımızı şaşırdık şimdi. Geçen hafta tekrar gittik doktorumuza ilaç olmadığı için, sokol yazdı bize ve kullandığınızda kaka turıncu sarı olursa kesin dedi. Turuncu oldu kestik o yüzden. Şimdi tekrar randevu aldık pazartesi gününe.
Edanur Ç.

Edanur Ç.

11 Aralık 2025 12:09
Bir de makat darlığı şüphesi var oğlumda. Belki sizde de olabilir. Henüz makat genişliğine bakamadı doktor, derisi biraz incelmiş biraz daha toparlasın dedi. Aklınızda bulunsun makat darlığı da olabilir.
Tuğçe Ç.

Tuğçe Ç.

11 Aralık 2025 12:19
Bizim doğduğundan beri öyle kızım 11 aylık hala devam ediyor doktora sordum ilaç önermedi hergün kayısı veriyorum vermediğim günler hemen kabuz oluyor yediklerine dikkat ediyorum doktor da hergün kuru jayısı verebilirsin dedi suda kaynatıp blenderdan geçiriyorum hergün veriyorum mamalarına katıyorum bu şekilde devam ediyoruz bir kez kabızlıktan dolayı kanaöa oldu bidaha olmadı başka çözüm bulamadım
S

Sefa Y. ..

11 Aralık 2025 12:38
Bana umut oldunuz açıkçası yani her gün düşünüyordum acaba geçecek mi nasıl bir yolu izlemeliyim diye eşimle benim psikolojim bozuldu çünkü madecassol kullandım hametan Fito krem anestol yani çok krem kullandım hala kullanıyorum makat darlığı benim de aklıma geldi duphalacla şu an kabız değil gibiyiz bize fayda verdi gibi
S

Sefa Y. ..

11 Aralık 2025 12:39
Yani sizin çatlak bu kadar büyük müydü bilmiyorum ama inanın kızımın çatlağı her yerde yani ona çatlak diyemem kocaman yarıklar diyebilirim fotoğraflarını da gösterdik sürekli doktorlara geçer dediler yani görünce bir şaşırmadılar açıkçası onlar öyle yapınca biz de dedik ki geçecek yani korkmayalım diyoruz ama her gün de onu görünce insan kötü oluyor
Edanur Ç.

Edanur Ç.

11 Aralık 2025 12:39
@Tuğçe Çelik hiç makatını ölçtürdün mü belki darlık vardır. Çünkü doğduğundan beri olduğunu söylüyorsun, doğduğundan beri olanların çoğunluğunda makat darlığı oluyormuş. Kayısı bizde işe yaramadı maalesef. Sende işe yarıyorsa çok iyi. Sadece aşırı gaz yaptı o kadar
Tuğçe Ç.

Tuğçe Ç.

11 Aralık 2025 12:45
Hayır ölçtürmedim yediklerine dikkat edince sıkıntı olmuyo pirinç falan verirsem hemenkabız doktor da o zaman ilaca gerek yok dedi makatına baktı ama birşey demedi kayısıyla diyete devam edin dedi bide kan damlasını bırakıp başka kan damlası aldık oda çok kabız yapıyordu
Edanur Ç.

Edanur Ç.

11 Aralık 2025 12:47
@Sefa Yelegen kesinlikle kendi kendine geçmiyor bunu söyleyeyim. Kakasının çok çok yumuşak olması lazım ishalin bir tık koyu kıvamlısını düşün. Diğer türlü düzelmiyor. Sucuk gibi olmayacak dedi bize doktor. Ve tedavi edilmeden makat çatlağı da iyileşmez dedi. Proctologu denemeni öneririm. Benim oğlumda içten ve dıştan çatlaklar vardı ve her kakada kan, zorlandığı için de kakasını yapmıyordu günlerce tutuyordu içerde durdukça da kakası sertleşiyordu yaparken de çatlağı büyütüyordu. Ama sizinki kadar çatlak olmamıştır diye tahmin ediyorum. Bak 7 gün önce ciddi derecede bir çatlağı vardı iç kısımda. Fitille düzeldi. Son 3 fitil kaldı bitene kadar kullanın dedi doktor. Düzeldiğine eminim ama yine de sonuna kadar kullanacağım. Duphalac sizde işe yarıyorsa çok iyi. Ama kakanın kıvamının dediğim gibi olmasına dikkat et. Duphalac günde kaç ml veriyorsun ?
Edanur Ç.

Edanur Ç.

11 Aralık 2025 12:49
@Tuğçe Çelik o zaman sizinki beslenme kaynaklı gibi görünüyor. Ben bir çok şeyi yedirmiyorum buna rağmen kabız olduğu için ilaç kullanıyoruz. Siz kayısı ile çözüm bulmuşsunuz bu çok iyi. Kuru erik de deneyin o da bağırsakları çok iyi çalıştırıyor. Hemde gaz yapmıyor
Özge U.

Özge U.

11 Aralık 2025 13:20
Hindistan cevizi yağını denediniz mi peki. Benim kızımda ara ara oluyor. Bir çay kaşığı kadar içiriyorum ertesi günü kakabı yumuşamış oluyor. Bi deneyin isterseniz🙏🏻
S

Sefa Y. ..

11 Aralık 2025 13:35
@Edanur Çelik ilacı kullandığımızdan bu yana kakası evet sıvı halde yani ishal gibi değil ama yumuşak doktora gittiğimizde sizin kullandığınız ilacı söyleyeceğim ama fitil vermek şu an orasını daha da tahriş eder mi acaba diye düşünüyorum kendi kendine geçeceğine inanın ben de inanmadım ama hep doktorlar öyle söyleyince dedim herhalde geçecek ama içimden de sürekli yanlış yoldayız diye geçiriyordum duphalac günde 3 sefer 5'er cc'den veriyorum doktor 7,5 CC var demişti onu verince de ishal olmuştu düşürdüm
Edanur Ç.

Edanur Ç.

11 Aralık 2025 13:56
İlk 2 3 gün zorlanabilir ama çok yumuşak kremsi bir yapısı var fitilin. Gliserin kansuk gibi sert değil yani. Zaten günde1 kez akşamları veriliyor uyumadan önce. İç çatlak varsa eğer fitille düzeliyor. Dış çatlağı da o fitilin krem haliyle tedavi ediliyor. Krem halini de fitil bittiğinde kestik. Tam 10 gün kullandık. Şuankinde sadece iç çatlak var dış çatlak düzeldi o yüzden sadece fitil kullanıyoruz. Umarım iyi doktorlara denk gelirsiniz
S

Sefa Y. ..

11 Aralık 2025 14:00
Size çok çok teşekkür ederim en azından yüreğime su serptiniz, gerçekten çok zor bir şeymiş kabızlık ve çatlak doktora gittiğimde söyleyeceğim İnşallah geçer bana dua edin lütfen artık yaşam enerjimi bile kalmadı

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir