Kabızlık Sorunu
89 görüntüleme
B
Beyza G.
31 Mayıs 2026 22:53
Bebeğim 7 aylık, katı gıdaya geçtikten sonra kabız oldu . Kendini sıkarak ve ıkınarak kakasını yapıyo. Ağlıyo ve pancar gibi kıpkırmızı oluyo. Doktorumuz dulcosoft isimli ilacı verdi ama geçmiyo bir haftadır kullanıyorum. Önerisi olan var mıdır

Ebru K. ..
31 Mayıs 2026 22:54
Ne yaparsan yap bol su gerçekten herkez yazaçaktır ama en güzel tedavisi su ya 11 aylık kızım ve suyu az içtiği an kabız oluyor hemen

Afranur K.
31 Mayıs 2026 23:12
Bence miktar da çok önemli, hala ek gıda döneminde yani tadım yapıyor. Anne sütü/formül mama ile karnını doyuracak, yemek öğünlerinde tadım yapacak. ( tadım yaptığı besinleri ile kahvaltı ile akşam yemeği yiyebilir bu da tadımdır aslında)
6-9 ay arası bebeklerin öğün miktarını da yarım çay bardağı olarak düşünebiliriz.
aktif kabızlık için de chia tohumunu deneyebilirsiniz, su ile bir gece önceden şişirip meyve pürelerine/kefirin içine vs. Ekleyebilirsiniz.
6-9 ay arası bebeklerin öğün miktarını da yarım çay bardağı olarak düşünebiliriz.
aktif kabızlık için de chia tohumunu deneyebilirsiniz, su ile bir gece önceden şişirip meyve pürelerine/kefirin içine vs. Ekleyebilirsiniz.

Sibel Y.
31 Mayıs 2026 23:13
Nedeni ek gıda çocuğu aşırı beslemeyin yanlış beslenme kabızlıkla sonuçlanır ılık su- içirin sabahları erik- kayısı beslenmesine ekleyin meyveler lifli besinler süreci kolay atlatmanızı sağlar lütfen beslenme miktarınızı gözden geçirin ducosolfu doktorunuzun belirtiği miktarda düzenli verin egzersiz yaptırın gün içerisinde hareket miktarını artırın yere bırakın dönsün emekliyorsa emeklesin

Sibel Y.
31 Mayıs 2026 23:16
Ne yaparsan yap bol su gerçekten herkez yazaçaktır ama en güzel tedavisi su ya 11 aylık kızım ve suyu az içtiği an kabız oluyor hemen
B
Beyza G.
31 Mayıs 2026 23:17
Çok tesekkür ederim herkese
S
Senanur Ç.
1 Haziran 2026 00:03
37 gunluk bebegim 4 gundur kaka yapmiyor gaz cikisi var hatta kokulu gaz cikariyor karni yumsak gibi beslenmeside iyi sorun yok mama ile besleniyor
Yükleniyor...