Kabızlık Ek Gıda

55 görüntüleme
D

D ..

2 Nisan 2026 11:15
Merhaba arkadaşlar bebeğim 10 aylık düzeltilmiş 8 aylık ek gıda dönemine yavaş başladık sürekli ara vererek ilerledik kaka yapma sıklığı günde 1 yada 2 günde bir koyu püre kıvamında oluyor ama bir gün yapmadığı zaman hemen yaptıracak yöntemler deniyorum armut püresi gibi kabak püresi gibi her yemeğine zeytinyağı katıyorum

Mesela dün öğlen yaptı az yaptı koyu püre kıvamında ve ıkındı ama daha yapamadı dün akşam armut püresi verdim bugün de vereceğim ama ek gıda da çok zorlanıyoruz yani her istediğini veremiyorum kabız olacak korkusu ile çünkü kabız olmaması gerekiyor böbreğinde reflü var ve reflüyü tetikliyormuş acaba bu durumda kabızlık için bir ilaç almamız gerekir mi yada bu kabızlık mı yaşayan var mı acaba
Y

Yaren A. M. ..

2 Nisan 2026 11:41
Kızım 7 aylık bazen o da 1 gün yapmadığı oluyor doktora sorduğumda bağırsaklarının gıdalara yeni alıştığı bizler gibi işleme beklenmemesi gerektiğiydi eğer 3-5 gün kaka yok ise ve çocuk iştahtan bu yüzden kesiliyorsa ciddi rahatsızlıklar yaşıyorsa evet kabızık ilacı kullanalım demişti

bu sebeple korkma çocuğunda bağırsak işleyişine müdahale etme sonra çok zorlanır demişti

bende yemeğine zeytinyağı katıyorum geceleri yatmadan önce masaj yağı ile karnına masaj yapıp ısıtıyorum yardımcı olduğunu düşünüyorum düzene giriyor yavaş yavaş
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir