Kabızlık Ek Gıda

159 görüntüleme
S

Selvi A.

22 Mart 2026 01:31
Bugün 7 aylık oldu 36 haftada doğdu ama tüm gelişimi 7 wylık bebekle aynı ek gıda sürecinde kabız oldu neyden oldu bilmiyorum armut çorbası diye bi tarif buldum yaptım bi o zaman kaka yaptı zorluyor misket gibi parça parça çıkıyor avakado yediriyorum lor peynir yediriyorum avakadoya bile zeytin yağ koyuyorum çay kaşığı ile günde 2 kere bi sabah bi ikindi vakti ek gıda veriyordum tadımlık 2-3 tatlı kaşığı kadar anca suan kabız diye tek kahvaltı öğününe indim doğru mu yanlış mı yapıyorum bilmiyorum beni bilgilendirin nasıl bir yol izlemem gerekli bilmiyorum kabak falan verdim zorlaya zorlaya az az yaptı masajlar yapıyorum etkisini görüyorum 4-5 günde bir kaka yapıyor
G

Gülcan Ş.

22 Mart 2026 01:45
benim kızım da öyle suan 9 aylık hala sorunumuz devam edıyor bence doktora götürün durumunuzu anlatın cunku bu kabızlık olayı uzadıkça bebekler korkuyor yapamıyor sorun başka boyutlara geçiyor ben bizzat en acısnı yaşadım
Mavi .

Mavi ..

22 Mart 2026 03:34
Bizde aynı durumdayız maalesef bende sizin gibi azalttım hatta bir ara vermedim doktor devam etmelisin dedi sindirim sisteminin alışması gerekiyor yoksa geçmeyeceğini söyledi. Sakız kabak ve ince bulgur yemeği yapıyorum hemen etki edıyor. Onun dışında dulcosoft ve probiyotik damla yazdı. Şimdilik kullanıyorum. Etki edıyor. Damlayı hergun aynı saatte veriyorum. Onun dışında probiyotik küçük yoğurtlar var onu kullanıyorum onlarda güzel. Zaten doğru düzgün yemiyor. Hipp mamaya geçtim kabızlık için ama bizde pek işe yaramıyor elimdeki bitince başka mamaya geçiş yapıcam.
E

Esma T.

22 Mart 2026 07:53
Kuru kayısı incir ve kuru erik marmeletı yapıp verebilirsiniz 2 günde bir yeşil kabak koyun çorbalarının içine oda sindirimi kolaylaştırıp kaka yapmasını sağlıyor ve ılık suyun içinde biraz bekletin bebeğinizi benimde bebeğim 8 aylık 7 ayda çok yaşadık kabızlık taneli yapıyodu çok zorlanıyodu uyandığı gibi bir kaşık zeytinyağı falan verdim şuan şükür gayet iyi
E

Elif Y.

22 Mart 2026 10:06
Bizimde öyle 9 aylığız armut kayısı birde yulaf kaka yapmasına çok yardımcı be onları veriyorum genelde bize ek gıdada normal demişti doktorumuz
S

Selvi A.

22 Mart 2026 11:10
Elif Yılmaz
Bizimde öyle 9 aylığız armut kayısı birde yulaf kaka yapmasına çok yardımcı be onları veriyorum genelde bize ek gıdada normal demişti doktorumuz
Yulafı nasıl veriyorsunuz
E

Elif Y.

22 Mart 2026 14:19
Selvi Acar
Yulafı nasıl veriyorsunuz
OG markasının yulaf unu var onu muhallebi yapıyorum kayısı marmelatı da ekliyorum hemen çıkıyo tuvalete
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir