Kabızlık Duphalac

163 görüntüleme
E

Ece

9 Temmuz 2026 23:08
7 aylık bebeğimin 2 aydır kabızlık sorunu var fitilsiz yapmıyordu son ikidir kulak çubuğuyla yaptırdım doktor duphalac verdi gastroenterolojiye yönlendirdi gidene kadar kullan dedi .sabah öğle akşam yarım doz (15ml) çok fazla değil mi doktora tekrar gitme şansım olmadı bilgisi olan cevaplarsa sevinirim
K

Kader T.

9 Temmuz 2026 23:26
Çok garip geldi bana, ben sabah öğle akşam 30 ml kullanıyordum Bebek için çok fazla değil mi yarısı bence başka bir doktordan daha görüş alın
Tay

Tay

9 Temmuz 2026 23:26
Sankı fazla bencede sen az ver hem ilk vereceksen kötü yapmasın bide cocugu
T

Tuğçe

9 Temmuz 2026 23:40
Kabızlık ek gıdayı fazla yemesinden dolayı mı? Yada kabızlık yapacak şeyleri fazla tüketmeden mi kaynaklanıyor? Öncelikle bu nedeni bulmanızı öneririm . Kimyasal ilaçlar yerine taze sıkım meyve suları ile destekleyebilirsiniz. Kefir,ayran gibi probiyotik içerikli gıdalar bağırsak florasını korur ve yardımcı olur saf doğal zeytinyağı bir çay kaşığı kadar düzenli içirebilirsiniz. bebeğim ek gıda sonrası uzun süren kabızlığı sonucunda bu bilgileri edindim ve bu şekilde çözdük sorunumuzu. Kaka takibi yaptım gün gün kaka şeklinin nasıl olduğunu yazıp dolaba asıyordum beklenen günde kaka yapmadıysa hemen ya kayısı suyu içiyorum, yada armut püresi vb bagırsakları çalışıyor ve hemen yapıyor bu şekilde uzun kabızlık engellenmiş oluyor . Unutmayın her ilacın bir yan etkisi de var bence doğal yol en iyisi son çare ilaç olmalı.
E

Ece

10 Temmuz 2026 14:37
Tuğçe
Kabızlık ek gıdayı fazla yemesinden dolayı mı? Yada kabızlık yapacak şeyleri fazla tüketmeden mi kaynaklanıyor? Öncelikle bu nedeni bulmanızı öneririm . Kimyasal ilaçlar yerine taze sıkım meyve suları ile destekleyebilirsiniz. Kefir,ayran gibi probiyotik içerikli gıdalar bağırsak florasını korur ve yardımcı olur saf doğal zeytinyağı bir çay kaşığı kadar düzenli içirebilirsiniz. bebeğim ek gıda sonrası uzun süren kabızlığı sonucunda bu bilgileri edindim ve bu şekilde çözdük sorunumuzu. Kaka takibi yaptım gün gün kaka şeklinin nasıl olduğunu yazıp dolaba asıyordum beklenen günde kaka yapmadıysa hemen ya kayısı suyu içiyorum, yada armut püresi vb bagırsakları çalışıyor ve hemen yapıyor bu şekilde uzun kabızlık engellenmiş oluyor . Unutmayın her ilacın bir yan etkisi de var bence doğal yol en iyisi son çare ilaç olmalı.
Normalde her gün en az bir kere kaka yapan bir bebekti demir ilacına başladık ben çok araştırarak bestiron aldım 10 gün civarı kullandım bebeğim kabız oldu 6 gün yapamadı demir ilacını bıraktım hala kullanmıyoruz .sonrasında ek gıdaya başladık maalesef ki fitil ve kulak çubuğu dışında yapamıyor kayısı erik zeytinyağı masaj banyo her şeyi deniyorum olmuyor
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir