Kabızlık
160 görüntüleme
E
Ece
21 Haziran 2026 13:31
6.5 aylık bebeğim var .hergün düzenli kaka yapardı ,demir ilacına başlayana kadar.5 aylıkken demir ilacına başladık araştırarak almıştım bestiron kullandım .6 gün yapmadı damlayı bıraktık zeytinyağı içirdim, kulak çubuğuna sürüp poposunu uyardım masaj yaptım karnına ,banyo falan öyle yaptı(hala kullanmıyorum demir ilacı) ama o günden sonra kendiliğinden hiç kaka yapamadı .3 kere fitil 1 kere lavman yapıldı .ek gıdayada geçtik tabi, kabız yapacak şeyler vermiyorum. avokado mürdüm eriği kabak armut genelde bunları veriyorum su da içiyor anne sütü alıyor .nasıl düzelebilir bilgisi olan yardım etsin lütfen
N
Nazlıcan
Premium Üye
21 Haziran 2026 14:22
Biz demir olarak sidefer başladık kabızlık yapmadı sadece her gün değil bazen 1 gün var 1 gün yok şeklinde yapıyor. Tekrar başladığınızda onu deneyebilirsiniz. Yalnızca anne sütü alan bebeklerde 10-15 gün kadar kaka yapmaması normalmiş, eğer huzursuzluk karın sertliği beslenme reddi gibi durumlar yoksa bebişi sürekli uyararak kaka yaptırmayın bu sefer alışkanlık yapar. Ek gıdaya geçince kabak vs bile verildiğinde zaten kabızlık oluyor sürekli sıvı gıdadan katı gıdaya geçtiği için de normal karşılanıyor. 6,5 ayda veriliyor mu bilmiyorum ama kayısı hoşafı gibi şeyler yapabilirsiniz belki püre haline getirip verebilirsiniz. Geçmiş olsun

Mavi ..
21 Haziran 2026 14:23
Doyduğundan emin misiniz? Ek gıdaya geçişte bizde de oldu hatta 3 ay devam etti. Ek gıdayı kesmeyin devam edin zaten şuan doymalıkda vermeyın. Probiyotik damla kullanın "Kaleidon Damla'yı kullanın" 2 ay devam edin düzenli. Ben her sabah aç karna veriyordum ilk gün 6 damla verdim yapmadı 8 damla verdim öyle yaptı. Sonra üstüne besleyın hemen, kayısı mevsimi dolaptan çıkarın ezin tatlıysa bir şey eklemeyin. Soğuk olması önemli bağırsakları hemen çalıştırıyor. Gün içinde bir iki kere verin. Şuan ek gıdaya alışma süreci geçecek vücut hemen tolere edemiyor. Ve kafanıza takmayın. Baktınız hala yapmıyor probiyotik damlanın yanında dulcosoft şurup var hiçbir yan etkisi yok 8ml' e kadar her sabah verdin. Düzene oturuna kadar. En önemlisi bebeği üşütmeyin oda kabızlık yapar.

Göktenur B.
21 Haziran 2026 15:03
Ek gıda döneminde çok normal bağırsakları bu duruma alışkın olmadığı için bir süre sonra buna alışıyor benim oğlumda 9. Aya kadar ek gıda döneminde 4 5 gün yapmadığı oluyordu ama şuan hergun yapıyor kakasını birde uyarmayı bırakın doktorlar bunu tavsiye etmiyor uyarana alışma durumu oluyor
Yükleniyor...