Kabizlik

139 görüntüleme
Ş

Şehriban T.

10 Haziran 2026 22:50
30 aylik 2 haftadir tuvalet egitimi aliyor ogrendi ama buyuk tuvaletini yapmiyor gunlerce bekliyor

5 gun kaka yapmadi diskiyi yumusatip yapacak her seyi verdim ama tuvalete cikmadi oyununa gunluk hayatini etkilemiyor ama arada karin agrisi cekiyor masaj istiyor 5 gunun sonunda lavman kullandim tuvalete cikti ilk sert sonu yumusak kaka yapti sonrasinda yine 4 gun olacak kakasini yapmiyor sorun ne anlamadim
Ş

Şehriban T.

10 Haziran 2026 22:51
Ne yapmam gerekiyor
M

Meltem G.

10 Haziran 2026 23:10
Henuz hazir degil demek ki bebek bir sure ara verip bikac ay sonra yeniden deneyin israrci olursaniz kabizlik kroniklesir bebek icinde tutar yillarca ugrasabilirsiniz
Ş

Şehriban T.

10 Haziran 2026 23:12
Tuvalet egitimini kendi istedi ve zorlanmadi hemen aldi sadece kakada sorun yasiyorum anlamadim ne oldugunu
M

Melike M.

11 Haziran 2026 00:51
Sürekli ishal yapacak şeyler vermeye çalışın.Kabız yapacak şeyleri şu dönem hayatınızdan çıkarın bence.Birde genelde anneler tuvalete oturduğunda balon şişirtmeyi deniyor kaka için.Oda olmazsa bi kadında görmüştüm instagramda.tuvalet aparatına ortası yuvarlak kesilmiş bebek bezi taktı bir süre çocuk o şekilde yapmış kakayı sonra bezi takmamış.Bu şekilde alıştırmış.deneyin belki işe yarar sizdede.Biz henüz geçmedik tuvalet eğitimine şuan 18 aylıgız daha bende aşırı endişeliyim.Ama oğlum şuan konuşamadığı halde iletişimimiz çok iyi.bakalım nasıl olacak bizim sürecimiz
Ş

Şehriban T.

11 Haziran 2026 01:01
Umarim guzel gecer sizin icin teşekkür ederim
E

Ece ..

11 Haziran 2026 01:33
Şehriban Toprak
Ne yapmam gerekiyor
Merhaba, bu benim okuduğum kadarıyla bebeklerde psikolojik olarak yaygın bir durum. Bebek kakanın kendinden bir şey olduğunu düşündüğü için onun çıkışını tuvalette görmek istemiyor o yüzden yapmıyor yapmadıkça katılaşıp yapması zorlaşıyor bu da sirküle bir sürece dönüşüyor. Tansiyeler şu şekilde kakaya bye bye, sifona birlikte basma gibi oyun haline getirip süreci eğlenceli hale getirmek yönünde.
M

Meltem G.

11 Haziran 2026 10:58
Şehriban Toprak
Tuvalet egitimini kendi istedi ve zorlanmadi hemen aldi sadece kakada sorun yasiyorum anlamadim ne oldugunu
Egitimi kendi istese bile bu hazir oldugu anlamina gelmez bebek kas olarak belki hazor ama psikolojik olarak hazir olmayabiliyor benim kizim 29 aylik 18 aydan beri biz isterse tuvalete yapiyoruz cisini de kakasini da soyluyor ve yapabiliyor sorun cikarmadan ama hala ben tamam bezo cikaralim artik bez olmadan devam edelim dedigimde hayir diyor ben isterse goturuyorum istemezse israr etmiyorum 2.5 ta degilde 3.5 yasinda ogrensin tamamen gerekirse ama sorunsuz olsun niyetindeyim cunku cevremde birkac cocuga sahit oldum su an bir arkadasim alisacak lifli vereyim kabiz olmaz ishal olur yapar diye diye cocuk 4.5 yasinda kaka tutmaktan makat catlagi oldu ve hala kabiz tuvalete kaka yapmiyor icinde tutuyor gunlerce piskiyatri ile cozmeye calisiyorlar siz bebege gore yol alin cisini soyluyor diye kakasini da alisacak diye bekleyip bebegi yipratmayin baktiniz olmuyor beze dönün
Ş

Şehriban T.

11 Haziran 2026 22:10
Bakalim doktorlar görüşüp oyle yola devam edecem
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir