Kabızlık

178 görüntüleme
Rojda Ş.

Rojda Ş.

17 Nisan 2026 15:25
Kızım 15 aylık bi haftadır kabızlık çekiyor katı şeyler vermemeye özen gösteriyorum ama yine de tuvaletini yaparken can çekişiyor kakası çok katı olduğu için çıkarmak da zorluk çekiyor ne yapabilirim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
17 Nisan 2026 15:27
Bebeğinizin kabızlık sorunu yaşıyor olması çok zor bir durum. Öncelikle, katı gıdalar vermemeye özen gösterdiğiniz için teşekkür ederim.

Kabızlık sorunu yaşayan bebekler için aşağıdaki önerilerde bulunabilirim:

Zeytinyağı: Bebeğinizin her beslenmesine 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Zeytinyağı, bağırsakları çalıştırarak kabızlığı önlemeye yardımcı olur.
Meyve Püreleri: Haşlanmış armut, elma veya kayısı püresi gibi meyve püreleri kabızlığa iyi gelebilir.
Su: Bebeğinizin yeterli miktarda su içmesi önemlidir.
Masaj: Bebeğinizin karın bölgesine dairesel hareketlerle masaj yapabilirsiniz.
* Doktor Kontrolü: Eğer bebeğinizin kabızlık sorunu devam ederse, bir doktora başvurmanız önemlidir.

Umarım bu öneriler yardımcı olur.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kabızlık
2. Kabızlık 😢
3. Kabızlık mı?
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
R

Rumeysa K.

17 Nisan 2026 15:27
15 kuru kayısı 15 kuru erik 500 ml su 1 küçük doğranmış elma ya da armut ve bir çubuk tarçın bir taşım kaynatın suyundan icirin. Bir doktor tavsiye etmişti düzenli kullanmayın musil etkisi oluyor çocukta zaten daha içerken gaz çıkarma başlıyor. Ara ara verebilirsiniz çok geçmiş olsun
Rojda Ş.

Rojda Ş.

17 Nisan 2026 15:31
Çok denedim kayısı armut üzüm hoşafı yaptım ağzına bile sürmedi
Sibel Y.

Sibel Y.

17 Nisan 2026 15:59
Anüste yırtık olmasın çocuk cerahiye bi gösterin o yüzden zorlanıyordur sıcak suya oturtun o iyi gelir bol sıvı besleyin çorba püre
Rojda Ş.

Rojda Ş.

17 Nisan 2026 16:14
Anüsü kontrol ediyorum tuvalet sonrası normale dönüyor huzursuzluk da kalmıyor. Tuvalet pozisyonuna getirip tuvaletini yapmasına yardımcı oluyorum ama o kadar sert ki çıkaramıyor canı yanıyor. İnanın bi haftadır sadece mama çorba ve yoğurt bir türlü yumuşatamadım bağırsaklarını
Afranur K.

Afranur K.

17 Nisan 2026 16:27
Rojda Şahin
Anüsü kontrol ediyorum tuvalet sonrası normale dönüyor huzursuzluk da kalmıyor. Tuvalet pozisyonuna getirip tuvaletini yapmasına yardımcı oluyorum ama o kadar sert ki çıkaramıyor canı yanıyor. İnanın bi haftadır sadece mama çorba ve yoğurt bir türlü yumuşatamadım bağırsaklarını
Bence yırtık oluşmadan doktora gidin, ek gıda dönemi başlangıcı ya da sadece süt bebeği olduğu bir dönem değil. Öyle olsaydı buradaki çoğu tavsiye işe yarardı.

Bence önce doktor nasıl uygun görürse öyle müdahale edilsin daha sonra size önerim sabah aç karnına aynı demir ilacı verir gibi zeytinyağı vermeniz olur, kayısı-armut-chia tohumu gibi meyveleri de alıştırırsınız süreç içinde bu sayede ileride sorun çıkarsa yeniden kullanma şansınız olur.
Rojda Ş.

Rojda Ş.

17 Nisan 2026 16:53
Zaten doktor müdahalesi olmadan geçeceğini düşünmüyorum artık günlük 1 litre su içirmeme rağmen geçmediyse kronikleşmiş olmasından korkuyorum
R

Rumeysa K.

17 Nisan 2026 19:41
O zaman dulcosoft kullanın malesef başka çaresi yok ilaçsız olmuyor
R

Rumeysa K.

17 Nisan 2026 19:45
Poposunun ucuna bir de sarı kantoron yağı sürün yırtık yoksa bile aciyordur muhakkak çok iyi gelir
Rojda Ş.

Rojda Ş.

17 Nisan 2026 19:49
Rumeysa Keşan
O zaman dulcosoft kullanın malesef başka çaresi yok ilaçsız olmuyor
Nasıl bi ilaç şurup mudur
Rojda Ş.

Rojda Ş.

17 Nisan 2026 19:49
Rumeysa Keşan
Poposunun ucuna bir de sarı kantoron yağı sürün yırtık yoksa bile aciyordur muhakkak çok iyi gelir
Deneyeceğim inşallah rahatlar çok teşekkür ederim
R

Rumeysa K.

17 Nisan 2026 21:35
Evet şurup ksbizligin 1 numarali ilacı çocuk rahatlayinca dozu azaltarak bırakmanız gerekir doktor duphalac veriyor devlet karşıladığı için bütçeniz varsa dulcosoft öneririm
Rojda Ş.

Rojda Ş.

17 Nisan 2026 21:39
Çocuğumun ağrısı geçecekse servetimi bile veririm
R

Rumeysa K.

17 Nisan 2026 23:31
Geçmiş olsun inşallah şifa olur
N

Nursel A. ..

18 Nisan 2026 20:30
Dr banada dulcasoft verdi verildiğim günün akşamı 2 defa kaka yapti ama cıvık ishal değil. Bir do vermiştim zaten Bidaha versem ishal olacak gbiydi zaten epyde yapmıştı bahirsaklari temizlenmişti birdaha vermedim bugün 2. Günün aksami artık yine yapmadı 2 gündür
R

Rumeysa K.

18 Nisan 2026 20:45
Nursel Ağdacı
Dr banada dulcasoft verdi verildiğim günün akşamı 2 defa kaka yapti ama cıvık ishal değil. Bir do vermiştim zaten Bidaha versem ishal olacak gbiydi zaten epyde yapmıştı bahirsaklari temizlenmişti birdaha vermedim bugün 2. Günün aksami artık yine yapmadı 2 gündür
Kabızlık malesef çok zor kroniklesiyor. probiyotik de kullansanız iyi olabilir bu süreçte bağırsağı sürekli desteklemek gerekiyor kefir verebilirsiniz ekstra. Ayrıca çocuğunuzu tuvalet pozisyonunda ara ara oturtun. İnşallah tekrarlamaz çok geçmiş olsun
R

Rumeysa K.

18 Nisan 2026 20:46
Dulcosoftu hemen kesmeyin bağırsağı mesela bir iki hafta rahatlatın doz az olsa da verin sonra azaltarak kesin. Bu süreçte de bağırsağı güçlendirin
R

Rumeysa K.

18 Nisan 2026 20:50
Nursel Ağdacı
Ayrıca kaka civiksa bir iki ml düşük verim ertesi gün yumuşak ama şekilli kıvam istenen kıvam
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir