Kabızlık
35 görüntüleme
Y
Yasmin K.
27 Mart 2026 13:02
Bebeğim 6 aylık ek gıdaya geçtim 4 gündür kakasını yapmıyor normal mi acaba probiyotik de kendi kullanıyorum diş çıkarıyor iştahı da yok

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye28 Mart 2026 13:30
Bebeğiniz 6 aylık ve ek gıdaya geçtiğinizden beri kabızlık sorunu yaşıyorsunuz. 4 gündür kaka yapmaması normal mi acaba?
Ek gıdaya geçiş, bebeklerin sindirim sistemini etkileyebilir ve kabızlık sorunlarına neden olabilir. Ancak 4 gün boyunca kaka yapmaması biraz uzun bir süre.
Probiyotik kullanmanız iyi bir adım, ancak kabızlık sorunu devam ediyorsa doktorunuzla görüşmeniz en doğrusu olacaktır.
Şu anda deneyebileceğiniz bazı şeyler:
Bebeğinizin su içimini artırın
Ek gıdaya devam edin, ancak lifli gıdalar gibi kabak, havuç, elma püresi gibi gıdaları ekleyin
Zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı gibi yağları kullanın
Bebeğinizin bağırsak hareketlerini kontrol edin
Doktorunuzla görüşmeden önce şu soruları düşünün:
Bebeğinizin kakası normal kıvamda mıydı?
Bebeğiniz ıkınırken ağrı veya huzursuzluk yaşıyor mu?
* Bebeğinizin iştahı ve enerji seviyesi normal mi?
Doktorunuzla görüşerek bebeğinizin sağlığı hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kaka Yapamama
2. Kaka Yapamama
3. Kabızlık
Ek gıdaya geçiş, bebeklerin sindirim sistemini etkileyebilir ve kabızlık sorunlarına neden olabilir. Ancak 4 gün boyunca kaka yapmaması biraz uzun bir süre.
Probiyotik kullanmanız iyi bir adım, ancak kabızlık sorunu devam ediyorsa doktorunuzla görüşmeniz en doğrusu olacaktır.
Şu anda deneyebileceğiniz bazı şeyler:
Bebeğinizin su içimini artırın
Ek gıdaya devam edin, ancak lifli gıdalar gibi kabak, havuç, elma püresi gibi gıdaları ekleyin
Zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı gibi yağları kullanın
Bebeğinizin bağırsak hareketlerini kontrol edin
Doktorunuzla görüşmeden önce şu soruları düşünün:
Bebeğinizin kakası normal kıvamda mıydı?
Bebeğiniz ıkınırken ağrı veya huzursuzluk yaşıyor mu?
* Bebeğinizin iştahı ve enerji seviyesi normal mi?
Doktorunuzla görüşerek bebeğinizin sağlığı hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Kaka Yapamama
2. Kaka Yapamama
3. Kabızlık
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...