Kabızlık
120 görüntüleme
R
Rumeysa A.
24 Mart 2026 13:58
15 aylık bebeğim kabız doktor sebze, lifli gıdalar vs yemesi lazım dedi bebeğim pirinç, makarna, patates, yoğurt, peynir, ekmek bunlardan başka hiç bir şeyi nerdeyse yemiyor ne yaptıysam yediremiyorum bu yüzden de sürekli kabızlık döngüsünde ama ne yaptıysam yemiyor zorla da yedirmek istemiyorum daha kötü olur diye ne yapabilirim?
L
Lütfiye Z. ..
24 Mart 2026 14:26
Kayısı ve erik haşlayıp kahvaltısında verin. Zeytinyağını aç karnına içirebilirsiniz. İçtiği su miktarını artırın
Biz böyle çözdük
Biz böyle çözdük
R
Rumeysa A.
24 Mart 2026 14:29
Kayısı ve erik haşlayıp kahvaltısında verin. Zeytinyağını aç karnına içirebilirsiniz. İçtiği su miktarını artırın
Biz böyle çözdük
Biz böyle çözdük

Feyza Ö.
24 Mart 2026 14:31
Armut da kabızlığa iyi geliyor, bol bol su içirin
R
Rumeysa A.
24 Mart 2026 14:32
Armut da kabızlığa iyi geliyor, bol bol su içirin

Emel C.
24 Mart 2026 14:39
Meyve kesip eline verdiğinizde kendi yiyorsa eğer armut portakal mandalina verebilirsiniz suluguna kayisi haslayip suyunu koyabilirsiniz içerse zeytinyağı içirebilirsiniz birde bol bol su içmesi lazım benim bebegimde bu söylediklerinize bayiliyor 11 aylık ben eline armut portakal kesip veriyorum kendi yiyor hiç kabizlik olmadı inşallah bir an önce geçer 🙏
R
Rumeysa A.
24 Mart 2026 14:41
Meyve kesip eline verdiğinizde kendi yiyorsa eğer armut portakal mandalina verebilirsiniz suluguna kayisi haslayip suyunu koyabilirsiniz içerse zeytinyağı içirebilirsiniz birde bol bol su içmesi lazım benim bebegimde bu söylediklerinize bayiliyor 11 aylık ben eline armut portakal kesip veriyorum kendi yiyor hiç kabizlik olmadı inşallah bir an önce geçer 🙏
G
Gülcan Ş.
24 Mart 2026 14:46
Bizim de bu sorunumuz var 9 aylık 15 günlük kaç aydır yaşıyor bunu tam halediyoruz geri başlıyor sıcak suya oturtuyoruz doktor tavsiyesiyle yedıklerıne dikkat etmeye çalışıyoruz hosaf suyu eline kuru incir kayısı verıyorum yemeyince haşlayıp yoğurtla karıştırıyorum günde iki kez duphalac ve 1 kez de tribuat verıyorum ama doktor kullanmamızı söyledi
R
Rumeysa A.
24 Mart 2026 14:50
Bizim de bu sorunumuz var 9 aylık 15 günlük kaç aydır yaşıyor bunu tam halediyoruz ger başlıyor sıcak suya oturtuyoruz doktor tavsiyesiyle yedıklerıne dikkat etmeye çalışıyoruz hosaf suyu eline kuru incir kayısı verıyorum yemeyince haşlayıp yoğurtla karıştırıyorum günde iki kez duphalac ve 1 kez de tribuat verıyorum ama doktor kullanmamızı söyledi
G
Gülcan Ş.
24 Mart 2026 14:51
Ama kuru incirin etkisi daha büyük çiğ yedirebilirseniz hemen etki eder Allah ın izniyle
G
Gülcan Ş.
24 Mart 2026 14:52
Doktorunuza sorup dulcesoft kullanabilirsiniz. Duphalac kimyasalmış sanırım uzun süre tavsiye edilmiyor ama dukcesoft bitkisel bir ilaçmış uzun kullanımda zararı yokmuş. İki doktora gösterdim ikiside aynı bilgiyi verdi. Tribuatı hiç duymadım.
R
Rumeysa A.
24 Mart 2026 15:00
Aaaa öyle mi ondan o etki etti o zaman çünkü baya bir karın ağrısı yaptı sonra rahatlattı çok teşekkür ederim yaa uyardığınız için
Yükleniyor...