Kabızlık

543 görüntüleme
S

Selen K. B.

16 Ağustos 2025 14:54
Merhaba bebeğim 6,5 aylık kabızlık problemi yaşıyoruz neler yapıyorsunuz öneri alabilir miyim
B

Buket

19 Ağustos 2025 21:58
Kızlar 5 buçuk aylık bebeğim 4. Günümüz kakasını yapamadı normalmi
M

Melek M.

19 Ağustos 2025 22:17
Buket hanım mama ile mi besleniyor bebeğiniz
S

Songül İ.

20 Ağustos 2025 07:44
Merhabalar yedi aylık kızım var kabızlık sorunu var üç ayında başladı anne sütü alıyor ek gidaya başladık daha da arttı kabızlık şöyle bir durum var bendede kabızlık sorunu var genetik faktörlere bağlımi yada sütümdende geçebiliyor mu yediklerimden dolayı mı
C

C.A

20 Ağustos 2025 10:06
Başlangıç olarak yemeklerine az miktarda doğal zeytin yağı ekleyebilirsiniz ,meyve püresi olarak da kayısı yı deneyebilirsiniz. Bunun yanında su teklif edebilirsiniz. En son da masaj yapılabilir
B

Berin S.

16 Şubat 2026 20:58
Songül İslam
Merhabalar yedi aylık kızım var kabızlık sorunu var üç ayında başladı anne sütü alıyor ek gidaya başladık daha da arttı kabızlık şöyle bir durum var bendede kabızlık sorunu var genetik faktörlere bağlımi yada sütümdende geçebiliyor mu yediklerimden dolayı mı
Bende de aynı durumu yaşıyorum naptınız nasıl geçti
M

M B.

1 Eylül 2026 21:54
Merhaba geçti mi acaba neler yaptınız
Ş

Şaziye

2 Eylül 2026 01:24
Kabızlık yaşayan anneler lütfen okumadan geçmeyin çareniz bende ☺️

Birincisi eğer anne sütü ve mamayı birlikte veren ya da sadece mama veren anneler; mamanın içerisinde demir vitamini var. Siz ekstra demir vitamini de veriyorsanız, üstüne ek gıdaya da geçtiyseniz kabız olmanız çok normal. Yapmanız gereken ek gıdaya geçmiş olan anne için yazıyorum mamayı kesin. Meyve püresi verin, sık sık emzirmeye çalışın (ilk başta biberona alıştığı için ağlayabilir vs geçici durum üzülmeyin) ağladıkça memeyi verin. Sebzeyi artırın, haşlanmış yumurta vermeyin ara verin, elmayı buharda haşlayın süzgeçten geçirip yedirin, armut yedirin. Ayrıca anneler lütfen incir tüketin. Sütünüze geçsin. Bakın mevsimi her öğün öncesi sonrası yeyin.

Sadece anne sütü veren anneler; demir vitaminine geçtikten sonra ek gıdaya da başladıysanız kabız olduysa eğer semsert değilse sıkıntı yapmayın bu bir süreç 2-3 haftaya düzelecek. Fakat ben 2. Çocuğumda sadece anne sütünde böyle olunca demiri kestim ara verdim bir kaç gün, ara ara 3 damlaysa vermem gereken ben 1 verdim, memeyi çok sık verdim, bugün düzeldi. Yarın devam edeceğim demir vitaminine. Bu arada oğlum 8 aylık. Bir de köyden incir topladım onu yedim bir kase her gün. Hem sütüm arttı hem de çocuk ne hikmetse normale döndü kakası. Ben buna bağladım. Size tavsiyem incir tüketin. Eğer bebeğiniz kızarıp morarıyorsa tuvaletini yaparken bence demir ilacına bir tık ara verip düzelince az az başlayıp vermeye devam edilmeli.
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir