Kabızlık
80 görüntüleme
F
Fatmanur Ş.
22 Haziran 2025 06:51
Bebeğim şuan 5. Aya girmek üzere her gün 2-3 kere kakasını yapıyordu ilk kez 4 gündür yapmıyor aynı zamanda çiş sayısında da azalma oldu bugün gece 12'den sabaha kadar hiç yapmamış. Bebeğim de herhangi bir huzursuzluk yok bazen biraz sıkıntı oluyor ama uzun uzun değil. Ne yapmalıyım sizce normal mi Bir de kan ilacına başladık acaba o yüzden mi?
A
Aslıhan K.
23 Haziran 2025 06:38
Merhaba benim kızım da hemen hemen aynı ayda. 4 gün sonra 5 aylık olacak. Bizim de kabızlık şikayetimiz var 4 gün sonra ilk kez bu sabah yapabildi. Demir damlası yüzünden olduğunu sanıyorum kakasının rengi de koyu yeşil gibi çünkü normal olduğu söyleniyor araştırdığımda. Takip edip ciddi şekilde devam etmesi durumunda doktorla konuşacağım

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
23 Haziran 2025 07:01
Merhaba Fatmanur Hanım 🌼 bugün Demir takviyesi bebeklerde dışkı renginde koyulaşmaya ve bazı durumlarda kabızlık benzeri belirtilere neden olabilir. Bu oldukça sık görülen bir durumdur. Bunu doktorunuza iletin. Ayrıca çiş miktarında azalma olduğunu belirtmişsiniz. Eğer ek gıdaya başladıysanız, yeterli sıvı alımını sağlamak bu süreçte çok önemlidir. Gözlemde kalmanız faydalı olur 🤗
F
Fatmanur Ş.
1 Temmuz 2025 10:42
Ek gıdaya geçiş yapmadım 2 ila 3 saat aralığında emzirme yapıyorum