Kabız
104 görüntüleme
B
Büşra D. ..
5 Aralık 2025 17:50
Bebeğim 7 ay 4 günlük. 5.5 aylık olduktan sonra tadımlara başladık. Doktorumuz son kontrollerde öğünleri arttırmamızı söyledi .tek tadından üç öğüne geçtik. Örnek menüsü sabah yumurta ile labne öğlen bir meyve püresi akşam iki sebze püresi mesela havuç ve patates şeklinde ilerliyorum. Son zamanlarda bir yakınım farklı farklı değil aynı şeyi üç gün üç öğün vermemi söyledi, önerdi. hızlı gittiğimi söyledi ve bende tek tip şey vermeye başladım. Mesela sabah ve akşam yulaf unuve muz öğlen tek bir meyvegibi. Bu denemeden sonra cennet hurmasına geçiş yaptım aynı şekilde. Ama kaçınılmaz son kabız oldu. Ne yapmalıyım?
G
Gdkmc
5 Aralık 2025 18:33
Lifli gıdalar yedirin armut cennet hurması bunun için ideal bu süre içerisinde muz ve patates vermeyin. İnciri haşlayıp içine irmik ve yulaf unu katarak bebeğinize yedirebilirsiniz incir de ezin
G
Gülşah C.
6 Aralık 2025 13:25
Benimde 7 aylık bebeğim ek gıdaya geçtiğimizden beri sürekli kabız her yolu denedik ama bir türlü düzeltemedik umarım çözüm bulan birisi bizede yardımcı olur
M
Müjgan ..
6 Aralık 2025 19:36
Merhaba arkadaşlar benimde kızımın kabızlığı tam 7 ay sürdü hatta popu da çatlak oldu bn çözümü her sabah 1 çay kaşığı hindistan cevizi yaği içirdim ve .ara öğünü olarak bebek irmigi armut avokado püresi vererek çözdük