Kabız
71 görüntüleme
G
Gaye Ö.
13 Eylül 2025 09:42
Bebeğim 1 haftadır ıkınarak yapıyordu 3 gündür ağlayarak ıkınıyor ama büyük tuvaletini yapamıyor büyük ihtimal sertleştiği için yapamıyor tuvaletini yapabilmesi için ne yapabilirim
K
Kübra Y.
13 Eylül 2025 11:26
Doktorum bana lifli çorbalar içir demişti. O şekilde yapabilirsiniz. Sulu şeyler biraz da olsa rahatlatır. Ama yine de doktorunuza görünmeniz de fayda var. Bebeğiniz kaç aylık
G
Gaye Ö.
13 Eylül 2025 11:48
8 ay 15 günlük doktor normal dedi ne tür çorbalar yaptınız

Fatma A.
Uzman Diyetisyen
13 Eylül 2025 20:00
Merhaba; mevsim itibariyle  kolaylıkla ulaşabileceğiniz kabak, bamya gibi sebzeler bağırsak hareketlerine inanılmaz güzel katkıda bulunurlar. Yapacağınız sebze çorbalarına rahatlıkla ekleyebilir ya da yemeklerini yapabilirsiniz. Yapacağınız çorbanın içerisinde  patates gibi nişastalı besinlerin olmaması önemlidir. Ayrıca kuru erik, kayısı, armut, yoğurt ve zeytinyağından da yardım alabilirsiniz. Ve fakat sebebini bulmak bundan sonraki süreç için size daha çok fayda sağlar. Son 3-5 gün içerisinde  yediği şeylerden kaynaklı mı kabızlık yaşıyorsunuz?  örneğin muz bazı kişilerde kabızlık yapabiliyorken bazı kişilerde lifli yapısı sayesinde çıkışı kolaylaştırıyor. Hatta bazı bireyler muzun olgunlaşma süresine göre farklı etkilen biliyorlar. Demir takviyeleri de birçok bebekte kabızlık yapabiliyor. Geçmiş olsun.
T
Tuba T.
13 Eylül 2025 21:41
Merhaba instagramda hastalanmayancocuk adlı sayfaya göz atın bir tarifi vardı ve çok kişi memnundu

Elif O. ..
13 Eylül 2025 22:02
Ben kızıma kantaron yağı kullanıyorum önce karnına yağ ile masaj yapıyorum daha sonra da bezini değiştirip poposuna krem yerine yağ sürüyorum 5 dakika bacak hareketi yaptırıp bırakıyorum 1 saat içinde yapıyor. Özel bi hastanenin web sitesin de okumuştum sindirime yardımcı olur diye belki işinize yarar.