Kabak Havuç Patates

225 görüntüleme
B

Bilhan Ö.

Premium Üye
11 Ağustos 2026 23:14
6 aylığız yeni başladık ek gıdaya Doktorumuz ilk etapta

Kabak patates havuç cam rendeden geçirip çorba haline getirebilirsiniz mama ile sulandırın demişti fakat kızım yemiyor nasıl bir yol izlemem lazım mamasız şekilde de denedim öyle de yemiyor
Fatma A. U.

Fatma A. U.

11 Ağustos 2026 23:19
Bebekler çok karışık şeyleri sevmiyor galiba
B

Bilhan Ö.

Premium Üye
11 Ağustos 2026 23:20
Fatma Albina U
Bebekler çok karışık şeyleri sevmiyor galiba
Patates havuç mu denesem yarın bilemedim
Hatice N.

Hatice N.

İlk defa duydum çorba önerildiğini genelde ilk başlarda büyük bir kısmı su diye önermezler

Ben buharda haşlayıp ezip zaten çok yumuşak okuyorlar genelince cam rendeye gerek kalmıyor çok az zeytin yağıyla vermiştim ilk tadımlarını sebzelerin hepsini öyle yaptım

Zeytin yağsız halinide verdim zaten tadını tam aşsın diye
Fatma A. U.

Fatma A. U.

Bilhan Öz
Patates havuç mu denesem yarın bilemedim
Tek tek denediniz mi
B

Bilhan Ö.

Premium Üye
11 Ağustos 2026 23:21
Fatma Albina U
Tek tek denediniz mi
Hayır doktorumuz o şekilde söyleyince denemedim açıkçası ilk neyi denemeliyim
B

Bilhan Ö.

Premium Üye
11 Ağustos 2026 23:22
Hatice Niniler
İlk defa duydum çorba önerildiğini genelde ilk başlarda büyük bir kısmı su diye önermezler

Ben buharda haşlayıp ezip zaten çok yumuşak okuyorlar genelince cam rendeye gerek kalmıyor çok az zeytin yağıyla vermiştim ilk tadımlarını sebzelerin hepsini öyle yaptım

Zeytin yağsız halinide verdim zaten tadını tam aşsın diye
İlk neyi denettirdiniz peki
Fatma A. U.

Fatma A. U.

11 Ağustos 2026 23:23
Bilhan Öz
Hayır doktorumuz o şekilde söyleyince denemedim açıkçası ilk neyi denemeliyim
İlk önce bütün sebzeleri üç gün kuralıyla denemelisiniz Hatice Hanım'ın dediği gibi buharda pişirin çatalla ezin her verdiğiniz şeyin içine bir damla zeytin yağı damlatın ki hazmetmesi kolay olsun direk çorba olurmu ne bilsin doktorlarda bir değişik ha
Hatice N.

Hatice N.

11 Ağustos 2026 23:24
Bilhan Öz
İlk neyi denettirdiniz peki
İlk başta hepsini tek tek verdim ben daha sonra birleştirdim ben kabakla başladım ertesi gün havuç verdim sonra 3 gün yoğurt alerji için daha sonra tatlı patates normal patates sonra yavaş yavaş yoğurtla beraber vermeye başladım bunları
Hatice N.

Hatice N.

11 Ağustos 2026 23:26
Ben hiç bir sebzeyi 3 gün denemedim sadece alerjik ürünleri 3 gün denedim sebzeleri hergün farklı verdim benim Doktorum öyle önerdi daha doğrusu bir çok doktor sebzeye 3 gün kuralı uygulamıyor artık ama tabi siz doktorunuz ne dediyse öyle yapın
Hatice E.

Hatice E.

Premium Üye
11 Ağustos 2026 23:48
Bizim doktorumuzda sebzeleri 1 gün denetip ertesi gün karıştırıp verdirdi. İlk gün bal kabağı 2. Gün tatlı patatesti. 2. Gün patatesi sabah tadım yaptırdım akşam üstü ise bal kabağı ile karıştırıp verdim o şekilde liste oluşturdu 3. Gün sabah havuç akşamüstü kabak,patates,havuç gibi. Yoğurt azar azar arttırdık bizde.
G

Gülcan Ş.

11 Ağustos 2026 23:51
Ben önce havuçtan başlamıştım haslayıp ezip üstüne zeytin yağı gezdirmiştim çünkü havuç kabız etme durumu var zeytınyagı sindirimi kolaylaştırır hemde tat versin diye kullandım
M

Merve U.

Premium Üye
12 Ağustos 2026 01:06
Biz de 5.5 aylık başladık söylediğiniz şeyleri yemedi yumurta elma hiçbirini yemedi sonra bebek tarhanası yaptım baya sevdi yumurtayı da irmikli yaptım yedi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
12 Ağustos 2026 11:59
Ek gıdaya yeni başlayan bebeklerin bazen ilk denemelerde iştah açmayabileceği veya yeni tattıkları bir sebze veya meyveyi sevemeyebileceği normaldir.

Deneyebileceğin bazı yöntemler:

1. Bekle ve tekrar dene: Bebeğine 2-3 gün ara verip tekrar dene.
2. Hazırlama yöntemini değiştir: Çorbanın kıvamını daha az yoğun veya daha sulu yapmayı dene.
3. Farklı kombinasyonlar dene: Kabak, havuç ve patatesin yanı sıra diğer sebzeleri de eklemeyi dene.
4. Gün içinde farklı zamanlar dene: Bebeğine aç olduğu bir zamanda, yani uyandıktan veya öğün aralarında dene.
5. Sabırlı ol: Yeni bir gıdaya alışması zaman alabilir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir