Jersey Süt ile Yoğurt
72 görüntüleme
G
Gözde K.
15 Kasım 2025 15:32
Merhabalar. Bebeğim 6 aylık ek gıdaya başladı. Yoğurt yapacağım ama jersey sütten yapıp verebilir miyim?
A
Asena
15 Kasım 2025 15:47
Merhaba yapan anneler var

Gökçe Ş. ..
15 Kasım 2025 16:17
Merhaba ben gıda mühendisi bir anneyim.
Evet, Jersey sütten 6 aylık bir bebeğe yoğurt yapılabilir, ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:
Süt mutlaka pastörize olmalı
Jersey sütü genellikle çiftliklerden alınırsa çiğ olabilir.
Jersey sütten 6 aylık bebeğe güvenle yoğurt yapılabilir, ama süt mutlaka iyi kaynatılmalı ve hijyene dikkat edilmelidir.
Jersey sütü yağ oranı yüksektir yaklaşık %5–6 civarındadır bu da yoğurdun kıvamını ve besin değerini artırır, yoğurt için avantajlıdır.
Evet, Jersey sütten 6 aylık bir bebeğe yoğurt yapılabilir, ancak dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır:
Süt mutlaka pastörize olmalı
Jersey sütü genellikle çiftliklerden alınırsa çiğ olabilir.
Jersey sütten 6 aylık bebeğe güvenle yoğurt yapılabilir, ama süt mutlaka iyi kaynatılmalı ve hijyene dikkat edilmelidir.
Jersey sütü yağ oranı yüksektir yaklaşık %5–6 civarındadır bu da yoğurdun kıvamını ve besin değerini artırır, yoğurt için avantajlıdır.
G
Gözde K.
15 Kasım 2025 16:22
Pastörize alıyorum. Ağır gelir mi diye endişe ettim
B
Buse B.
15 Kasım 2025 16:31
Bende çiftlikten jersey süt alıp kendim mayalıyorum onu meyvelerle karıştırım yediriyorum sade olunca tadını beğenmedi. Sütü uzun kaynatıyorum ne olur ne olmaz diye. 7 aylık
H
Hülya A. ..
15 Kasım 2025 17:37
Ben de Jersey süt kullanıyorum. En az 40 45 dk kaynatiyorum.