İyi Değilim ..
358 görüntüleme

Aysel K.
15 Aralık 2025 20:31
Hangi konuya yazmam gerektiğini bilemedim ama bir kaç gündür iyi değilim. Sinirlerime hakim olamıyorum. Söz vermiştim ki tutuyordum taa ki eşimle oğlum babaannesine gidip gelene kadar. Saat 18 ile 19 arası çocuk uyutmuşlar. Çantası açtım süt tamamen dokulmuş. Çocuğa uyku öncesi bakım yapmak istedim delirdi çıldırdı ve sonunda kustu. Saat 15 ile 20 arası sadece 1 kere süt verilmiş oda tamamen içilmemiş bile. Ek gıda şuan almıyor hastalandığı için. Birşeye gıcık olduğumda kendime hakim olamıyorum. Sorunumun ne olduğunuda bilmiyorum. Gerçekten zorlanıyorum.
B
Büşra K. ..
15 Aralık 2025 20:37
Merhaba tam olarak neye sinirlendiniz sinirlerime hakim olamıyorum yazmışsınız genel bir sinir mi üstünüzdeki yoksa çocuğun sütünün dökülmesine mi saat üçten sekize kadar bir kere mi süt verilmesine mi sinirlendiniz
E
Ezgi ..
15 Aralık 2025 20:41
Bende yaşasaydım aynı şekilde sinirlenirdim ki gün içerisinde sakin kalmakta zorlanabiliyoruz ama kendime sürekli “bu dönem geçecek, hepsi geçecek, herkes konuşur sen bildiğin gibi yap, bebeğin için sakin kalmalısın. Hissetmesin ve sağlıklı büyüsün. Toparlanacaksın” gibi şeyler söyleyip, derin nefesler alıyorum. Belki size de faydası olur diye yazdım, tüm samimiyetimle umarım size faydası olur. Yalnız değilsiniz :)

Aysel K.
15 Aralık 2025 20:50
Herşeye sinirleniyorum. Genel bir sinir var. Ama genellikle eşime. Eşim sadece hafta sonları çalışıyor ve herşeye birşey söyluyor (çocukla alakalı). Bagzen birşeye durmadan söyler ve bende sinir olurum bilmiyormuydum veyahut neden 1’den fazla söylersin diye. Mesela ek gıda veririri, çocuk daha tadına bakmamıştır ağzına değmiştir hafif birşey yapsın sevmedi istemiyor gibi şeyler der ki öyle ihtimal yoktur çocuğumu artık tanıyorumdur. Şuan ki sinirime gelirsek. Telefonda çocuk uyudu dedi bende tamam demekki dayanamamış. Soruyorum sütünü nasıl verdiniz. Eee annem bacağına yatırdı verdi. Eee bu çocuğu uyuttuğumuz positiyon? Uyuması normal değil mi? Uykusu vardı ama. Ama ne? Uykusu olsa da uyutmuyorduk? Saat 20’de uyuyan çocuk şuan hala ayakta ve saat 22. Süt döküldu diye kızdım evet üstüne çocuk kustu. Ne verdiniz? 2 meyveli yoghurt, patates falan. Eee çocuk hastaydı vermiyorduk? Böyle böyle şeyler sonra kendisi sinirleniyor. Ama yapmadığımız şeyler neden yapılıyor? Yapacaksan sen kendin giderdin bende bacıma bırakırdım işimi görene kadar. Şimdi güvensizlik oluşmadı mı yani?
B
Büşra K. ..
15 Aralık 2025 20:53
Aysel Hanım ben de benzer bir durum yaşadım bugün küçük kızımın kontrolü vardı uyuyakalmışım hemen hazırlanıp evden çıktım büyük kızımı babaannesine bıraktım çocuk aç patates kızartması yapar mısın dedim ben sabah 10 çeyrekte kızımı bıraktım eve geldim saat 12 buçuk yemek yemedi diyor insan bir zorlar bir oyun yapar olmadı ekran aç yesin değil mi ben mi abartıyorum anlamadım kaç saat su bile içmemiş çocuk geldim büyük kızıma yemek yedirdim o sırada küçük kızım kucağımda sonra küçük kızımı emzirdim 2'ye geliyordu ben kahvaltı yapabildim ben bunları yaparken babanne dede hala kahvaltı yaptılar içerde aşırı sinir oldum zaten kızım 18.ayından beri yemekleri ya tükürüyor ya da saatlerce ağzında bekletiyor yeni yeni alışıyor çatladım sinirden yani yalnız değilsiniz bu tarz problemler hepimizin başına geliyor maalesef eğer üstünüzdeki genel olarak bir sinirse günün stresi evin işi yemek çocuk bunlar kolay değil gelin sarılalım 🫂hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz Ezgi Hanımın dediği gibi bu bir süreç

Aysel K.
15 Aralık 2025 20:56
Evet haklısınız hepimiz aynısını yaşıyoruz ve geçecek uzaktanda olsa sarılmak iyi geldi herkesden memnunum ben ama bagzen cidden öyle şeyler oluyor ki ben mi çocık titizim insanlar mı dinlemek istemiyor bilemiyorum yoksa eşim ve ailesi diye kesinlikle değil oğlum çok erken doğduğu içinde titizim belirli kurallarım var neyse rabbim yardımcımız olsun diyelim
B
Büşra K. ..
15 Aralık 2025 21:00
Oluştu tabi güvensizlik eşinizle konuşun benim eşim de emzirme pozisyonuma varana kadar karışıyordu gayet anlaşılır bir şekilde konuştum biraz da sert çıktım sonra asla müdahale etmedi yani kimse yanlış anlamasın beni ama teyzeyle halanın baktığı ya da benim annemin ve eşimin annesinin baktığı çocuk asla bir olmaz olamaz
B
Büşra K. ..
15 Aralık 2025 21:01
Amin Rabbım hepimizin yardımcısı olsun sıkmayın canınızı Allah evlatlarımızın canını sağ etsin🤲🏻

Aysel K.
15 Aralık 2025 21:02
Yok her seferinde söyluyorum hoşuma gitmeyeni ama bagzen bagzı şeyleri anlamıyor çıkışmak ve sinir hiç yaramıyor kavga buyuyor oğlumun halası yok her zaman demişimdir görümcem olmadığı için mutluyum diye babaannesi iyi bakar ama benim sevmediğim şeylerin yapılması çok itici birşey oğlumu hiç göndermedim yanlız ilk defa bugün oda malesef kötü geçti ve güvensizliğe yol açtı

Betül ..
15 Aralık 2025 21:05
Çok haklısını o yüzden kimseye çocuk bırakmıyorum.Ya yemeğini yedirip işimi halledip hemen geri geliyorum yada onunla çıkıyorum.Kimseye güvenemiyoruz.Kızımın midesi kötü olunca yağlı ve kırıntı vermiyorum ama cips veriyorlar 🤣 artık bende dedim cips yağlı ve verilmez diye şimdi nasıl bırakabilirsin 🤣

Aysel K.
15 Aralık 2025 21:09
Bende asla bırakmam çok zorda kalmayınca bugün 2 saatlik bir işim vardı her zaman eşim bakar maç var diye oraya gittiler eşimde bakmamış demekki o kadar güvenirdim büyüdü diye başından atmış herhalde

Betül ..
15 Aralık 2025 21:13
Evet büyüdü diye fazla abarttığımızı düşünüyorlar ama baştan nasıl büyütüyorsak uyku düzeni yemek vs öyle gitmesini istiyoruz.Kural dışında çıkılınca da sinirlenmek tabi ki normal..
B
Burcu A.
15 Aralık 2025 21:17
Konudan çok alakasız bende bu ara çık gerginim belli bir sebep yok emzirme dönemi regli olamamam etkiliyor heralde mutsuz hissediyorum uyuyamıyorum tuhafım ben i acaba sadece böyleyim dedim ama sizin haklı sebebiniz varmış sinirlenmeye ben birkaç gündür yorgun halsiz mutsuz hissediyorum

Aysel K.
15 Aralık 2025 21:19
Sinirlerim geçmiyor ve en zoruda bu :( boşuna değil aslında birikiyor yorgunluk uykusuzluk ev işi yemek çocuk eş aile iş vs vs hep kadınlar düşünuyor malesef herşeyi akşam dinlenme saatlerin varken birde o elinden alınıyor oğlum 20’de uyur bende 21’de uyurum 1 saat dinlenirim ama şimdi ne dinlendim nede uyuyabildim ama sabah 6’da kalkacakta benim
B
Büşra K. A.
23 Aralık 2025 21:14
Bebeğimiz için kendimizden fedakarlıklar yapa yapa, deneye yanıla bir düzen kuruyoruz. Bu belki haftalarımızı belki aylarımızı alıyor. Çevremizden tek isteğimiz buna uyum sağlamaları. Bu kadar. Saati saatine sırasıyla neler yapılacağını babası dahil bebeğime kim bakıyorsa tane tane anlattığımı bilirim. Eşim birkaç kere kurduğum düzeni ciddiye almayıp esnetmek istedi, ben de deneyip kendisi görsün istedim. Çocuğu uyutamadı, çocuğun gece uykusu bozulup kendisi de uyuyamayınca ne demek istediğimi anladı. O gün bugündür itinayla uyku ve beslenme saati takip eder. Bırakın yaptıkları hatanın sonuçlarıyla yüzleşsinler başka türlü anlamıyorlar olmuyor…
A
Aylin K.
23 Aralık 2025 21:41
Valla kızlar çocuğum 6 aylık oldu yapılmasını istemediğim herseyi yapıyorlar. İlk doyduğu gün ziplatmays başladılar gibi. Şuan gece bile uyurken zıplamak i zorundayım yoksa uyumuyor. Destektee görmüyorum ne hamilelik ne doğum sonrası. Hayatta da güvenip bırakmam Allah düşürmesin
S
Sedanur
24 Aralık 2025 00:46
Sizi o kadar iyi anlıyorum ki benimde sinir oldugum birçok şey var çocuğu babaannesine bıraktım kendi hastane işim vardı iki saatliğine gittim geldim eve bir geldim çocuk ani ısı artışından ölcek çocuğun üstünde iki battaniye var ve ev sıcak 24 derece bir gördüm ben şok dedim bu çok sıcak kaldır birisini bir daha örttü ben tekrar kaldırdım. Bazen ne anlatırsanız anlatın anlamıyorlar. Biz kendi çocuğumuzu tanıyoruz ve doğrusunu biliyoruz ama bunu etrafa anlatmak çok zor heleki bunu çocuk emanet etmek istediğimiz yakınlarımız yapınca güvensizlik oluşuyor. Ki bu benim size verdiğim tek basit örnek daha fazlası da var. Ben de bu konudan çok muzdaribim. Siz kime güveniyorsanız çocuğu ona emanet edin sadece.

Ilgım G.
24 Aralık 2025 05:54
Her birinizin yazdıklarını okuduğumda ne kadar benzer olduğumuzu anladım, ben bu sene çalışmıyorum çocuğuma bakmaya karar verdim, ancak bu karar benim çocuğun tüm sorumluluğunu almama neden oldu, yani eşim hayatında hiçbir şeyi değiştirmek istemiyor. Bir kere sakin konuştuğumda anlıyor ve hak veriyor olsa da davranışı değiştirmediği için ikinci konuşmada dırdır yapıyor oluyorum. Hamilelikte yoga ve pilatese başlamıştım, çok iyi gelmişti; bu sefer online doğum sonrası dersleri başladı haftada bir gün 50 dakika saat 21:00 de başlıyor, 20:57 eşim hala yanıma gelmiyor çocuğu bırakmam lazım. Neden bu kadar geç geliyorsun dediğimde ‘tanıdık geldi mi?’ Diyor ( 8 de başlayan galatasaray maçını izlemeye yarım saat önce inemediği için, çocuk doğduğundan beri kaçırdığı maç, formula 1 yarışı yok) bence neden sinirleniyorum değil, insanız ve sinirleneceğiz. Yani Aysel hanım kendi kendinize delirmiş de sinirleniyor değilsiniz, sinir etmişler de sinirleniyorsunuz. Burada handikap, çocuk varken sinirlenmek istememek benim açımdan, çünkü sütümüzü bile etkiliyor. Bunu başarmak imkansız sanki, hepinizi kucaklıyorum 🫂

Betül ..
24 Aralık 2025 06:04
@Ilgım Göbekli Bütün erkekler aynı diyebilirim.Çocuk ağlıyor,Su istiyor,hadi anneye git anne versin bi sorumluluk alma gibi dertleri yok.Allahtan benim kızım 3,5 yaşında diyalog kurabiliyorum onu anlayabiliyorum ki sıkıntı yaşamıyoruz pek.Ama babayı pek görmediği için akşam işten gelince onunla oynamak istiyor ilgi istiyor.Umarım bunlarda geçer

Aysel K.
24 Aralık 2025 06:12
Babamızdan memnunuz Allah var her dediğimi yapar çocuğuna bakar ama işte bagzen de deli ediyorlar