İtme Vurma Çimdikleme Yolma
58 görüntüleme
Z
Zeynep T.
24 Temmuz 2025 07:58
Merhaba 19 aylık kızım var bunun yanındada 7 aylık oğlum. Kızı. 3 aydır falan hrm kendi kardeşini hem kuzenlerini parkta vs bi sosyal alanda gördüğü bütün çocuklara vurma yüzlerini yolma gibi hareketler yapıyor bu hareketleri büyüklerede yapıyor ve yüz yolma olduğu için bi zararda veriyor. Kızıyorum olmuyor güzelce konuşuyorum olmuyor. Sosyalleştirmek istediğim halde bu hareketinden dolayı dışarıya çıkarmak isyemiyorum. Aynı şeyleri anneyr babaya da yapıyor . Ne yapmam gerekiyor lütfen yardımcı olur musunuz

Özlem O.
24 Temmuz 2025 08:08
Bende yaşadım böyle bir durum ki benim çocuğum erkek problemin büyüklüğünü siz tahmin edin:) genelde net ve keskin bir ses tonuyla hayır dedim ve ne gülme ne tepki verme herhangi bir şey yapmadım ama bu olayı sürekli her yaptığında yaptım eşimde destek verdi bu noktada sonra kendiliğinden bıraktı arada tekrarlıyor 2 yaşında olmasına rağmen atakla beraber yoğun bir güncellemeden geçiyorum
Z
Zeynep T.
24 Temmuz 2025 08:11
Ben ne kadar hayır desemde dinlemiyor beni eşim de aynı şekilde hayır diyor hatta etrafımda çocukların anneleri bile hayır yapmamalısın şeklinde uyarıyorlar oyun haline getirdiğini düşünüyorum birde küçük bir bebeğimin olması içinde kıskançlık duygusunun yoğun olduğunu düşündürüyor ikisine birden kırmadan üzmeden büyütmek istiyorum ama bi yerde tıkanıyorum. Psikolojik bir destek mi almalıyım karar veremiyorum

Özlem O.
24 Temmuz 2025 08:21
O anda dikkatini başka bir şeye çekmeye çalışsanız 18ayla birlikte güncelleme geldiği için çocuklara zor bir dönem ki sizin küçük bebeğiniz de var ona kıskançlık ile de birleşmiş olabilir Allah kolaylık versin
Z
Zeynep T.
24 Temmuz 2025 09:58
Zaten uzun süreli bir saldırma olmuyor anlık vuruyor ve yoluyor yaptıktan sonra dikkatini dağıtmamda pek işe yaramıyor