İşten Çıkarılma
120 görüntüleme
G
Gamze V.
25 Şubat 2026 13:15
Kızlar selam,
Doğum izninden sonra 2 aylık yıllık izinlerimi kullandım, ay başında ücretsiz izine çıkacaktım ancak bugün işten çıkışımı vereceklerini öğrendim.
Ücretsiz izinde olmadığım içinde ekstra bir talebim olamayacak diye düşünüyorum.
Aynı süreci yaşayanlarınız varsa destek olabilir misiniz?
Şirketten neler talep edebiliyorum ya da şirket hangi haklarımı vermeli vs.
Doğum izninden sonra 2 aylık yıllık izinlerimi kullandım, ay başında ücretsiz izine çıkacaktım ancak bugün işten çıkışımı vereceklerini öğrendim.
Ücretsiz izinde olmadığım içinde ekstra bir talebim olamayacak diye düşünüyorum.
Aynı süreci yaşayanlarınız varsa destek olabilir misiniz?
Şirketten neler talep edebiliyorum ya da şirket hangi haklarımı vermeli vs.
K
Kübra Ö.
25 Şubat 2026 13:35
Kıdem ve ihbar tazminatıni almalısın. İşsizlik maaşını alabilmek için gerekli koşullari sağlıyor isen çıkış verirlerken işsizlik maasini alabilecegin bir kod ile çıkış vermeleri gerek. Benim bildiklerim bunlar. Eğer ki ayrılmak istemiyor isen dava açabilirsin
G
Gamze V.
25 Şubat 2026 13:38
Teşekkür ederim.
Hamilelik ile ilgili yan haklarım olmuyor değil mi bu süreçte, eğer işe başlamış olsaydım emzirme iznim vs olacaktı ya da ücretsizde olsaydım arabulucu ile anlaşmam gerekecekti diye biliyorum. Bu süreçte bunlardan yararlanabiliyor muyum?
Hamilelik ile ilgili yan haklarım olmuyor değil mi bu süreçte, eğer işe başlamış olsaydım emzirme iznim vs olacaktı ya da ücretsizde olsaydım arabulucu ile anlaşmam gerekecekti diye biliyorum. Bu süreçte bunlardan yararlanabiliyor muyum?
D
Derya S. ..
26 Şubat 2026 08:18
Benim bildigim kadari ile yillik izinlerinizi kullanmadan once ucretsiz izne cikmaliydiniz. O zaman ucretsiz izniniz devletin sizde sundugu hamilelik hakki olan 6 aylik ucretsiz sizin olacakti. Bu ucretsiz izinden kullanacaginiz kadarini kullandiktan sonra bu iznin sonuna sut izniniz ekleniyor. Bu sut iznini toplu ya da gun bazinda kullanabiliyorsunuz. Fakat siz once yillik izne ciktiginiz icin hamilelikle sunulan ucretsiz izin hakkinizi kullanmadiniz gibi olmus. Bu sebeple sirkette sizi normal izninizi kullanirken cikarmis isten. Sirkete karsi ne yazik ki bir yaptiriminiz olmayabilir. Bir avukata mutlaka danismalisiniz.