İstediği Olmayınca Kafasını Yere Vuruyor
93 görüntüleme
N
Nihan G.
27 Haziran 2025 19:40
14 aylık erkek bebek istediği olmayınca ya da ikizinden bi şeyi alamayınca yere oturup kafasını yere vuruyor
Y
Yasemin K. ..
29 Haziran 2025 06:44
Benım oğlumda öyle 2 yaşında kafasını istemediği bişi oldumu vuruyor ben konuşamadığından dolayı olduğunu düşünüyorum

Sümeyye G.
Çocuk Gelişimi Uzmanı
29 Haziran 2025 08:56
14 aylık bebeklerin istedikleri olmayınca kendilerini yere atması veya kafalarını vurması duygularını ifade etme biçimidir. Bu yaşta kendilerini sözel olarak ifade edemedikleri için öfke böyle dışa vurulabilir.
- Sakin kalın ve panik yapmayın. Tepkinizi abartırsanız davranışı pekiştirebilir.
- Kafasını koruyacak şekilde güvenli bir alan oluşturun ama dikkat çekici bir şekilde müdahale etmeyin.
- İsteklerini anlamaya çalışın, basit sözlerle duygusunu yansıtın: “Üzgünsün çünkü oyuncak istemiştin.”
- İlgisini başka yöne çekmeye çalışın.
- Bu davranış tekrar ediyorsa tutarlı olun, zamanla azalacaktır.
Geçici bir dönemdir, sabır ve anlayışla desteklemek önemlidir. Sağlıklı günler dilerim 🌸
- Sakin kalın ve panik yapmayın. Tepkinizi abartırsanız davranışı pekiştirebilir.
- Kafasını koruyacak şekilde güvenli bir alan oluşturun ama dikkat çekici bir şekilde müdahale etmeyin.
- İsteklerini anlamaya çalışın, basit sözlerle duygusunu yansıtın: “Üzgünsün çünkü oyuncak istemiştin.”
- İlgisini başka yöne çekmeye çalışın.
- Bu davranış tekrar ediyorsa tutarlı olun, zamanla azalacaktır.
Geçici bir dönemdir, sabır ve anlayışla desteklemek önemlidir. Sağlıklı günler dilerim 🌸
M
Meryem T.
1 Temmuz 2025 05:36
Benim oğlumda aynı konuşamıyor henüz 3 yaşına yeni girdi (25 aylık) dediğiniz gibi kendini yere atıp kafasını çarpıyor