İstediği Olmayınca Kafasını Yere Vuruyor

93 görüntüleme
N

Nihan G.

27 Haziran 2025 19:40
14 aylık erkek bebek istediği olmayınca ya da ikizinden bi şeyi alamayınca yere oturup kafasını yere vuruyor
Y

Yasemin K. ..

29 Haziran 2025 06:44
Benım oğlumda öyle 2 yaşında kafasını istemediği bişi oldumu vuruyor ben konuşamadığından dolayı olduğunu düşünüyorum
Sümeyye G.

Sümeyye G.

Çocuk Gelişimi Uzmanı

29 Haziran 2025 08:56
14 aylık bebeklerin istedikleri olmayınca kendilerini yere atması veya kafalarını vurması duygularını ifade etme biçimidir. Bu yaşta kendilerini sözel olarak ifade edemedikleri için öfke böyle dışa vurulabilir.
- Sakin kalın ve panik yapmayın. Tepkinizi abartırsanız davranışı pekiştirebilir.
- Kafasını koruyacak şekilde güvenli bir alan oluşturun ama dikkat çekici bir şekilde müdahale etmeyin.
- İsteklerini anlamaya çalışın, basit sözlerle duygusunu yansıtın: “Üzgünsün çünkü oyuncak istemiştin.”
- İlgisini başka yöne çekmeye çalışın.
- Bu davranış tekrar ediyorsa tutarlı olun, zamanla azalacaktır.
Geçici bir dönemdir, sabır ve anlayışla desteklemek önemlidir. Sağlıklı günler dilerim 🌸
M

Meryem T.

1 Temmuz 2025 05:36
Benim oğlumda aynı konuşamıyor henüz 3 yaşına yeni girdi (25 aylık) dediğiniz gibi kendini yere atıp kafasını çarpıyor

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir