İştahsızlık, Yiyecekleri Yere Atma
63 görüntüleme
M
Müge L.
26 Haziran 2025 19:56
Merhaba hocam öncelikle bu uygulama için teşekkür ederim. Oğlum 16 ay 18 günlük 37+6 d.k:3210 şuan kıyafet çıkmadan 11.5. doğduğundan beri iştahsızlık var fazla emmiyor dk olarak. Uzun uzun hiç emmedi. 4 5 dk emiyordu son zamanlarda 1 dk ya kadar düştü bazen oyunla vs emzirmeye çalışıyorum şarkı söyleyerek vs sıkılıyor sanırım her zaman şarkı da söylesem işe yaramıyor. Ek gıda da mesela son beslenmesi 20:30 uyku öğünü yapmıyorum seçenekli kahvaltı hazırlıyorum örn: yumurta, pankek,2 çeşit peynir, zeytin, salatalık, meyve 1 2 parça alırsa alıyor genelde yere atıyor bazen ben uzatıyorum genelde fırsat tanıyorum çatalı her zaman oluyor. mecburen 10 adet bebe bisküvisini suyla ezip veriyorum bazen yiyor bazen yemiyor genelde yiyor bir öneriniz var mıdır.
Görenler de çözüm buldularsa önerileri varsa açığım teşekkürler 🙏🏼
Görenler de çözüm buldularsa önerileri varsa açığım teşekkürler 🙏🏼
G
Gözde Ö.
26 Haziran 2025 20:21
Hiçbir canlı aç kalamaz diye bir cümle her zaman aklımdadır. Bebeğim 13 aylık en baştan yaklaşımım da hep onun isteğine göre hareket etmek şeklinde. Bence çocuğunuzun isteğine bırakın, zorlamayın zaten doymasa daha fazla yer. Bir anne olarak sizi çok iyi anlıyorum, endişe etmekte haklısınız. Yerinizde olsam sık sık sağlıklı, besin değeri yüksek yiyecekleri teklif ederdim, bebe bisküvisini asla özellikle bir öğün yerine vermezdim ve karşısında onun için hazırladığım şeylerden iştahla yerdim. Rahat olmalı ve neyi ne kadar yiyeceğine karar verme işini bebeğinize bırakmalısınız bence 🌸🌸🌸🌸

Esra Y.
Uzman Diyetisyen
26 Haziran 2025 21:32
Beslenme sürecinde bu tarz tepkiler çok yaygındır Yere nir şeyleri atmak , keşfetmelerini bir yoludur. Öğünleri kısa ve sade tutmak, her öğünde tanıdık ve yeni besin sunmak ve bunları ısrar etmeden maruz bırakmak önemli. İştahsızlık kalıcıysa, bireysel değerlendirme faydalı olabilir 💛
M
Müge L.
27 Haziran 2025 06:48
Patron o :) teşekkürler yanıtlar için